Isbanekjøring – også en del av Norsk Bilsport!

Vinteren er her fortsatt, og innen bilsporten er det for det meste innen rally og regularity rally det er konkurranser om vinteren. Men isbanekjøring, både på islagte vann og på permanenter baner, er en populær aktivitet på vinterstid.

Norges Bilsportforbund har i flere år jobbet med å utvikle isbanekjøring som en flott aktivitet for våre utøvere, samt de som ønsker å bli en bedre vintersjåfør. Per i dag har vi følgende godkjente og forsikrede isbaner:

Solevannet – Hebbe                                      KNA Eiker                                         Godkjent
Flatsjø                                                               NMK Seljord                                    Godkjent
Bunesvika                                                        KNA Bunes Idrettslag                     Godkjent
Kviteseid                                                          NMK Vest Telemark                       Godkjent
Vurrusjøen                                                      NMK Engerdal                                  Godkjent
Markavannet                                                   NMK Nore og Uvdal                       Godkjent
Trytetjern                                                         NMK Gol                                           Godkjent
Vinstra                                                              NMK Nord-Gudbrandsdal             Godkjent

I tillegg til islagte vann arrangeres det også isbanekjøring på eksisterende motorsportanlegg som er godkjente og som har forsikringer: Krabyskogen, Starmoen i Elverum, Røssvoll og Arctic Circle Raceway i Mo i Rana og Bollandsmoen i Trøndelag som noen eksempler.

En annen veldig aktiv klubb på isbanekjøring, er NMK Hålogaland.

I februar har vi arrangert tre lørdager med isbanekjøring, og det har vært veldig vellykket sier Remi Hansen som er leder i klubben. På disse tre lørdagene har vi hatt 134 deltakere som har fått mulighet til å teste vinterferdighetene sine under kontrollerte forhold.

    

 

Fredric Aasbø er på Norges Bilsportforbunds landslag Team Norway, og vant Formula Drift Championship i USA i fjor. Fredric er en aktiv fører på isen om vinteren. Vi spør Fredric hvor viktig isbanekjøring er for han.

– Isbanekjøring er en viktig del av mine forberedelser til ny driftingsesong, og slik har det vært de siste ti årene. Flere av de beste driftingførerne i Norge og jeg bruker biler med rundt 200 hestekrefter som vi kjører på rallydekk for snø og is. Det grepet vi får med disse dekkene gjør at det føles veldig likt løpsbilene vi kjører på sommeren, for i motsetning til hva mange tror er også vi på jakt etter så mye feste som mulig.

– Norges Bilsportforbund har de siste årene gjort det lettere å løse engangslisenser og passasjerlisenser for isbanekjøring, og for eksempel hos Hebbe Racing i Nedre Eggedal er det stor aktivitet på isen hver dag, sier en fornøyd Fredric Aasbø.

Foto: : Jørn Pettersen

 

Det er veldig enkelt å arrangere isbanekjøring. Det klubben trenger, er:

  • Banegodkjenning
  • Forsikring
  • Motordaglisens

Lisensierte biler og førere, kan da kjøre med sine lisenser.
Ulisensierte førere og biler kan enkelt løse engangslisen på www.bilsportlisens.no

Ønsker din klubb å arrangere isbanekjøring, ta kontakt med bane@bilsport.no eller event@bilsport.no