Iskaldt Sigdalsrally i gang

rolfsen_460.jpgPetter Rolfsen (bildet) er en førerne med ny bil som startet dagens Sigdalsrally i 33 minusgrader på Nerstad skole ved Prestfoss.

Det blir en iskald dag for både deltagere, publikum og ikke minst funksjonærene under dagens NM-åpning i rally. Løpet er i gang i temperaturer rundt 30 minusgrader. Trøsten får være at det faktisk var kaldere i området fredag kveld, og at det er meldt noe høyere temperaturer utover dagen.

a_termometer.jpgPetter Rolfsen, som kjører for arrangørklubben NMK Modum & Sigdal, debuterte med sin Ford Fiesta R2 i Romjulsrally. Da viste det seg at bilen som er bygd hos Andreas Eriksson i Sverige ikke tålte kulda spesielt godt. Petter er derfor spent foran dagens løp som ligger an til å bli like kaldt.

Sigdalsrally inneholder åtte fartsetapper, og startet fra Nerstad skole tidlig lørdag morgen. For publikum vil første fartsetappe fra Eggedal og over til Norefjell være lett tilgjengelig. Her kan man parkere på Quality Spa og Resort Norefjell og gå brøytet og merket vei fra hotellet til publikumsplass med speakertjeneste og kiosksalg. Også ved Lyngdal kirke har man fasiliteter for publikum og lett adgang til fjerde fartsetappe, Jerpeton. Ved Grønbu, mellom Lampeland og Lyngdal, vil det også være fine publikumsplasser og kiosksalg inntil etappe sju som kjøres fra Nysætra til Gjerde.
Løpets målgang er ved Nerstad skole klokken 16.20.

Det er live rallyradio under hele løpet som kan høres på websiden www.rallynm.no eller på FM 106,3, 104,3 og 107,5 for dem som er i området.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.25 på søndag kveld

Live resultater HER