Jacob Lyseng og Aleksander Bjørnstad NEZ mestere i Crosskart

NEZ mesterskapet 125
Den siste finalerunden i NEZ Crosskart Championship ble arrangert av KNA Solør Motorsport 1.-2. august. Løpet var også fjerde og nest siste NM runde.  112 førere stilte til start i mildt sagt vekslende vær. Det verste været kom under 650 finalen da det kom kraftig vind, regn, hagl og lyn på en gang.

Arrangøren sto som vanlig for et meget bra arrangement, men lynet ga dem problemer på søndag, da ble nemlig dataanlegg og speakeranlegg ødelagt.

Det ble mye hard fighting, men av de som vant sine klasser på Finnskogbanen var det bare suverene Aleksander Bjørnstad i 250 ccm som også vant totalt i NEZ mesterskapet. Hardest konkurranse fikk han fra Thomas Holmen som hadde beste startspor i finalen, men Thomas fikk problemer med giringen i starten, kom sist ut, kræsjet deretter med en russer i andre sving og var dermed ute av dansen. Allikevel tok han tredjeplass sammenlagt i mesterskapet sammenlagt. Andreplassen i løpet gikk til Ola Nore men Casper B Larsen (DEN) kapret andreplassen sammenlagt. Dermed gull og bronse til Norge, sølv til Danmark.  I NM leder Alexander komfortabelt, men også her teller siste løpet uansett, så klassen er ikke avgjort.

I 125 ccm vant Oliver Solberg (SWE) men han ble slått på streken i sammendraget av Jacob Lyseng som etter å ha blitt disket i et innledende heat kjørte seg mesterlig opp fra B-finale til tredjeplass i A-finalen. Dermed kapret han førsteplassen sammenlagt med et poeng foran Oliver. Finske Jamo Kalliomaki tok andreplass på Solør og bronse sammenlagt. Dermed ble pallen i denne klassen virkelig mangfoldig med Norge på topp, deretter Sverige og Finland. Når det gjelder NM blir finalen om 5 uker veldig spennende, der ligger Jacob og Oliver helt likt.

I 650 ccm  klassen var det bare Sverige det handlet om i NEZ sammendraget, nemlig Andreas Carlsson, Jimmi Walfridsson og Jonathan Walfridsson. Jimmi hadde beste startspor i A-finalen, men spant seg helt bort i starten, det samme gjorde Andreas mens Jonathan fra andre rekke kom ut som nummer 2 bak en lynrask Oscar Solberg i kommando. Banen var såpeglatt og Jonathan tok seg forbi Oscar som skled ut i en sving på første runde. Oscar snurret senere 2 ganger men klarte allikevel å komme inn som nummer 2 i mål. Andreas har kjørt bedre og bedre i år, han holdt hodet kaldt og kjørte seg opp et par plasser til tredje plass, dette holdt til en gullmedalje sammenlagt. Jonathen tok sølv og Jimmie bronse med sin sjetteplass på Solør. Altså kun svensker på NEZ pallen. Jonathan har nå vunnet 2 NM runder og har gått opp i ledelse sammenagt foran Marius Varderberg og Yngve Strand.

85 ccm klassen kjørte om NBF Juniorcup og her vant Marcus Gimle Enger etter en tett fight med Sindre Trøyterud som ble nummer 2. Nummer 3 ble Bjørnar Gudbjørnsrud. Med dette resultatet har det jevnet seg til i toppen og det skiller bare 3 poeng mellom de 4 beste.

I veteranklassen vant Thomas Lohne foran Ketil Johnsen og Øivind Olsen.

NM finalen arrangeres av NMK Nord-Gudbrandsdal på Bjorli Motorsenter 5. september.