Jacob Lyseng til topps i NEZ 125 Crosskart

Lyseng

Crosskart fortsatte sitt NEZ mesterskap i Baltikum etter at det første løpet ble arrangert i Høljes, Sverige. Andre runde gikk på Vilkysiai banen i Litauen.

Aleksander Bjørnstad vant første runden i 250 ccm klassen og siden de kan stryke ett løp valgte han å stå over dette løpet. Thomas Holmen ble nummer to første løpet og fikk nå muligheten til å skaffe seg en ledelse på Bjørnstad før de neste rundene. Og denne muligheten tok han vare på ved å bli nummer to også nå, denne gangen bak Casper B. Larsen fra Danmark. Ketil Johnsen ble nummer 3 i løpet.

I 125 ccm klassen var det nok en gang Jacob Lyseng og Oliver Solberg som kjempet om de gjeveste plassene. Lyseng klarte å holde Solberg bak seg og henviste Solberg til andre plassen fulgt av Jami Kalliomäki fra Finland.

I 650 ccm er det nå svensk på de tre første plassene. Oscar Solberg og Marius Vardeberg som ble nummer to og tre på det første løpet stilte ikke til start i Litauen.

250

Neste løp var på 333 banen utenfor Riga, Latvia helgen etter. Starten på det løpet ble i overkant spennende og dramatisk for Bjørnstad. Han var avhengig av et godt resultat siden han hadde stått over forrige løp, men allerede på treningen fikk Bjørnstad en skikkelig rundvelt med salto og mange rundkast. Karten var i prinsippet ødelagt, men med masse god hjelp fra de andre norske deltagerne fikk de satt den i stand igjen til første omgang. Den fungerte ikke optimalt men han fikk gjennomført 1. omgang og lørdagskvelden ble brukt til å reparere ytterligere slik at crosskarten ble langt mer kjørbar. Også Thomas Holmen fikk en rundvelt med påfølgende problemer før han ble klarert for finaler. I finalen ble Holmen stående igjen på det han trodde var tyvstart og var dermed ute av kampen om seieren. Bjørnstad kom ut bak Casper Larsen (DK) og Mattias Andersson (S) men gjorde seg tidlig ferdig med alternativsporet og kjørte inn de to første. Når de to så gikk i alternativsporet smatt Bjørnstad opp på første plass og dermed seier. I mesterskapet skiller det nå kun 3 poeng mellom Bjørnstad og Caspersen før finaleløpet i Norge på Flisabanen.

Lyseng_Solberg2

I 125 ccm var det Alexander Lie som kjørte raskest i de innledende omgangene, og var den eneste med full pott etter tre omganger. Dermed kunne han stille i pole position med Jacob Lyseng og Jami Kalliomäki ved siden av seg i første rekke.
125-klassen var den største og hardeste klassen i Latvia, og finalen ble intet unntak. Jacob tok starten, men bak ham ble det kamp om plassene mellom Oliver Solberg, Alexander Lie, Jimi og Jami Kalliomäki.
Lyseng vant foran Oliver og Jami. Dermed har Lyseng én andreplass og to seiere i NEZ-mesterskapet. Det siste løpet kan ikke strykes så mesterskapet blir avgjort på Flisabanen.

650 ccm – klassen er også avgjort med tanke på seieren i NEZ mesterskapet da Andreas Carlsson (S) tok sin tredje strake seier.

Siste løpet i NEZ mesterskapet for Crosskart arrangeres av KNA Solør Motorsport 1.-2. august. Mer informasjon kan du lese på KNA Solør’s nettsider