Jæger blir ny kartleser for Mikkelsen

Ola Fløene (NOR) Volkswagen Polo R WRC (2015)

Det har lenge vært klart at de to 26-åringene en dag skulle samarbeide i rallybilen. Men at det skjer foran 2016-sesongen, er ett år tidligere enn planlagt.

– Tanken var at Anders skulle overta for Ola (Fløene) etter kommende sesong. I og med at Ola nå har valgt andre utfordringer, måtte vi endre litt på planene. Anders har imidlertid vært med og lest noter på noen tester, og det har han løst meget bra. Han er svært talentfull, og jeg er helt trygg på at dette er den beste løsningen. Jeg gleder meg til å komme i gang for fullt med Anders, sier Andreas Mikkelsen, som har vunnet VM-bronse de siste to årene. Nå blir det altså Anders Jæger som skal lose han gjennom de kommende etappene på veien helt til topps. De to siste årene har Oslo-gutten vært kartleser for både Bernt Kollevold og Ole Christian Veiby, som tok sølv i JWRC denne sesongen. Med erfaringen han har opparbeidet seg gjennom de to siste sesongene, samt målbevisst og knallhard jobbing for å utvikle seg som kartleser, har Anders dannet seg et godt bilde av hva som venter han.

– Planen har hele tiden vært å overta som kartleser for Andreas, og jeg har jobbet hardt og målrettet mot dette. Jeg ser frem til å kunne starte reisen med Andreas, og er utrolig stolt og ydmyk som får muligheten til å jobbe med et så profesjonelt og stort team som Volkswagen Motorsport. Jeg er sikker på at Andreas og jeg sammen vil ta nye steg. Andreas er et ekstremt konkurransemenneske, han er sulten og fremtidsrettet. Sånn sett er vi ganske like, sier Anders, som ikke er redd for at overgangen fra JWRC til WRC blir for stor.

– Jeg har vært med Andreas på test flere ganger, og fått kjenne tempoet på kroppen. Dette blir en ny og spennende utfordring, men jeg føler meg trygg på at dette vil gå bra, sier han.

Andreas ser med glede tilbake på tiden med Ola i høyrestolen i rallybilen.

– Ola og jeg har hatt mange fantastiske år sammen, hvor vi har opplevd oppturer og nedturer. Ola vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt. De gode minnene skal jeg ta godt vare på. Jeg er veldig glad for at vi klarte å vinne vår første VM-runde sammen. Jeg har forståelse for at Ola takker ja til et langsiktig samarbeid, noe vi ikke kunne tilby han. Samtidig hadde vi i fellesskap satt oss noen hårete mål for kommende sesong, og derfor er det litt skuffende at han bryter samarbeidet. Men jeg ønsker han lykke til videre og alt godt for fremtiden, understreker Andreas.

Erik Veiby, manager for Andreas Mikkelsen og daglig leder i EVEN Management, forteller at de i full åpenhet og enighet med Ola Fløene hadde en avtale om at han skulle være kartleser for Andreas ut 2016 – og deretter skulle Anders Jæger overta. Dette var Ola klar over fra dag én etter at han signerte kontrakten med EVEN Management for halvannet år siden.

– Derfor er det overraskende at Ola velger en annen vei. I EVEN Management er vi opptatt av å utvikle gode kartlesere, noe Anders er et produkt av. Han er dyktig, nøye, strukturert og har de kvalitetene som behøves for å være en god kartleser, sier Veiby.