Jakter ny pallplass

Rally Mexico 2014
Andreas Mikkelsen er tilbake på kjente veier når han til helgen kjører Rally Portugal, som er årets fjerde VM-runde. – Jeg legger ikke skjul på at jeg jakter nye pallplasseringer, sier nordmannen.

 

VM-runden i Portugal vil alltid bli et spesielt løp for Andreas Mikkelsen. Det var her han fikk sin virkelige debut for Volkswagen Motorsport da han i fjorårets løp kjørte inn til sjetteplass sammen med kartleser Mikko Markkula i sin VW Polo R WRC. I år er lista hevet et par hakk.

– Sjetteplass var et godt resultat i debuten i fjor. Men vi har tatt noen steg videre siden den gangen, og jeg har vist at jeg holder et tempo som er på høyde med de beste. Derfor er målet mitt fremover å kjempe om en plass på seierspallen, sier en offensiv 24-åring.

Rally Portugal er ikke noe enkelt løp. Derfor er det godt for selvfølelsen å ha kjørt der i fjor.

– Løpet er kjent for sine svinger, som ofte er vanskelig å se. Veiene er også ganske kuperte, noe som bidrar til at det er et vanskelig og morsomt løp. Derfor vil det være veldig viktig å gjøre en god jobb på gjennomkjøringen, forklarer han.

Mange av etappene er kjente fra i fjor. Bare en etappe er helt ny, men enkelte etapper er blitt endret litt eller går motsatt vei.

Helgens VM-runde blir Andreas Mikkelsens 13. VM-runde i en Polo R WRC. Det blir også det første løpet som han kjører for andre gang i den samme bilen.

– Uansett blir Rally Portugal en prøvelse for både førere og bilene. De smale veiene sørger for at du blir nådeløst straffet om du gjør feil. Samtidig er det steiner i veiene som gir bilene mye juling. Heldigvis har jeg fått gjennomført noen gode testdager på lignende veier i det sørlige Portugal – og føler meg godt forberedt og klar, sier han.