Jakter sin fjerde strake pallplass

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015 - WRC Rally Mexico
Andreas Mikkelsen har vært på pallen i samtlige VM-runder denne sesongen. Det er en praksis han ikke har planer om å bryte under Rally Argentina.

– Rally Argentina er ett av mine favorittløp. Jeg har alltid levert gode resultater og holdt et høyt tempo der tidligere, sier 25-åringen.

Han forteller at veikarakteren, med litt sand på grusen, passer kjørestilen hans bra. Dermed ligger alt til rette for at han vil svinge sin Volkswagen Polo R WRC like bestemt og elegant som i en tango.

– Etter den gode starten på sesongen, er jeg full av selvtillit. Jeg føler meg trygg på at vi skal være med å kjempe helt i toppen. Jeg blir skuffet om jeg ikke blir å finne pallen også i dette løpet, sier nordmannen, som ligger på andreplass i VM-sammendraget etter tre VM-runder. Kun teamkamerat og de siste to års verdensmester Sebastien Ogier har hentet hjem flere VM-poeng enn Norges fremste rallyfører. De to VW-førerne er også de eneste som har vært på pallen i samtlige VM-runder i 2015.

Selv om Rally Argentina er ett av hans favorittløp, vil årets løp by på ukjente veier. Det er nemlig mange nye etapper i år.

– Sånn sett blir Rally Argentina nesten som et helt nytt løp, det er ikke mange prøver som er benyttet tidligere. De siste årene har vi erfart at myke dekk har vært det beste, og det tror jeg det blir også i år, selv om det er mange nye etapper. Men svaret på det får vi ikke før etter gjennomkjøringen, forklarer han.

Sammen med kartleser Ola Fløene er han også forberedt på at det kan bli tåke og dårlig sikt.

– Derfor kommer vi til å ha alternative fartsnoter for å være på den sikre siden. Ikke noe skal være overlatt til tilfeldighetene. I likhet med forrige runde i Mexico, er det lange fartsetapper også i Argentina. To av dem er på over 50 kilometer. Men ettersom det ikke er så varmt her som i Mexico, så tror jeg det skal gå greit, understreker han.

Det er gått fem uker siden forrige VM-runde, og Oslo-gutten legger ikke skjul på at han nå ser frem til å ta på seg kjøredressen og kjempe om VM-poeng igjen.

– Den lange pausen har jeg benyttet til en liten ferie og har fått trent godt. Fem uker er vel det lengste oppholdet jeg har hatt. Derfor ser jeg virkelig frem til å komme meg tilbake i bilen, sier han.

 

VM poeng 2015 (etter 3 av 13 løp)

 1. Sebastien OGIER, VW, Frankrike 81p
 2. Andreas MIKKELSEN, VW, Norge 47p
 3. Thierry NEUVILLE, Hyundai, Belgia 35p
 4. Mads ØSTBERG, Citroën, Norge 32p
 5. Elfyn EVANS, Ford, GB 26p
 6. Jari-Matti Latvala, VW, Finland 19p
 7. Dani SORDO, Hyundai, Spania 18p
 8. Martin PROKOP, Ford, Tsjekkia 14p
 9. Ott TANAK, Ford, Estland 12p
 10. Hayden PADDON, Hyundai, New Zealand, 10p
 11. Kris MEEKE, Citroën, Irland 10p