Jan Egil Jenssen blir pensjonist

Jan Egil Jenssen (72) har sine siste arbeidsdager i Norges Bilsportforbund denne romjulen.

 

Fra 1. januar 2023 går Jenssen over i pensjonistenes rekker, etter hele 31 år som Teknisk Sjef i NBF. Det var i oktober 1991 Jan Egil Jenssen startet sin arbeidskarriere i NBF.

Jenssen har dermed vært en del av en enorm utvikling i Norsk Bilsport. Bare dager etter Jan Egil tiltrådde sin stilling ble for eksempel Andreas Bakkerud født, 10. oktober 1991. Mads Østberg fylte fire år 11. oktober 1991, mens Andreas Mikkelsen var to år gammel. Årets Bilsportutøver 2022, Fredric Aasbø, fylte seks år i august 1991, og begynte å nærme seg sin karting-karriere.
En utøver som Petter Solberg fylte 17 år bare en måned etter at Jenssen inntok sitt kontor på Bryn i Oslo. Storebror Henning Solberg hadde rukket å fylle 18 år og gjorde seg for alvor kjent i Norsk Bilsport ved å vinne NMKs landsfinale i bilcross på høsten 1991.

I tillegg til å være Teknisk Sjef i NBF har Jenssen også vært sekretær for NBFs Appelldomstol, Rallyseksjonen og Ferdighetsseksjonen.

Ved siden av stillingen i NBF har Jan Egil også hatt en aktiv bilsportskarriere som strekker seg mange år tilbake. Først og fremst som kartleser, både i rally, PO-løp og de senere år Regularity Rally.

– Med sin enorme tekniske kompetanse, dyktighet og sin integritet har Jan Egil har vært en stor ressurs for NBF og Norsk Bilsport. Med sin erfaring og kjennskap til sporten han har vært en kjær kollega og god støttespiller for alle oss ansatte i NBF. Når en av oss har stått fast har det vært naturlig å spørre Jan Egil om råd og hjelp, sier NBFs Generalsekretær Hallgeir Raknerud som nå ønsker Jan Egil gode år som aktiv pensjonist.

-Vi har en avtale med Jan Egil om å få hjelp når vi måtte trenge det, og han er dessuten valgt som medlem av FIAs Homologation Regulations Commission ut 2023, så helt borte fra sporten blir ikke Jan Egil.

I forkant av Julehøytiden ble Jan Egil hedret både av NBFs styre og sine kollegaer i NBF for sin lange og gode innsats.


«Jenssens Ølbenk» var en gave fra Jan Egils kollegaer NBF, mens tegningen og gavekort var avskjedsgave fra NBFs styre.