-Jeg føler meg bortdømt!

tommy_rustad_06_2010_480.jpg-Alt som kan gå i mot meg skal tydeligvis gå i mot meg fortiden. Også løpslederen i STCC som jeg føler har langt lavere terskel for å gi meg straff enn andre førere.

Det sier en tydelig skuffet og bitter Tommy Rustad etter dagens gateløp i Göteborg. Der vant Volvo-føreren i fjor, og alt lå til rette for suksess også etter dagens kvalifisering.

Det startet bra for Tommy Rustad i det populære løpet i Göteborg der tribunene var fulle i sommerværet. Han endte opp med tredje beste tid i kvalifiseringen, og med teamkollega Robert Dahlgren i beste startspor foran seg var taktikken klar. De skulle stenge luka for danske Jan Magnussen som hadde andre startspor og sørge for at det skulle ligge to Volvo C30 i tet i Volvo-byen Göteborg.

-Kvalifiseringen var perfekt, og starten på løpet også. Det er det som er så frustrerende. Alt fungerer bra. Bilen, hele teamet og også min egen kjøring synes jeg. Men jeg har ikke marginene på min side når det virkelig gjelder.

Tommy Rustad lå på andreplass bak Dahlgren lenge i det første løpet, men ble hardt presset at Jan Magnussen.

-Jeg gjorde en feil selv. Var for tøff på en banemarkering og fikk en sleng på bilen. Dermed snurret jeg og havnet bak feltet.

Rustad endte på 12. plass i det første løpet, som ble vunnet av Robert Dahlgren.

Dermed startet Rustad fra 12. startspor i andre løp. Ikke noe godt utgangspunkt på en trang gatebane. Men det skulle vise seg å svært så bra i starten. Takket være at flere av konkurrentene foran ham sørget for litt småknuffing og uhell, kunne Rustad snart innta femteplassen i feltet. Men da han skulle ta opp kampen om fjerdeplass gikk det galt.

-Jeg innrømmer at jeg ga Mattias Andersson, som lå foran meg, en liten knuff. Men det var etter at sikkerhetsbil hadde vært ute på banen en stund, og vi lå tett som et tog alle sammen. Jeg fikk meg selv en kraftig dytt bakfra, og dermed traff jeg Andersson enda en gang, og da slo løpslederen til. Jeg fikk en såkalt drive trough penalty som betyr at jeg måtte kjøre rolig gjennom hele pit lane. Dermed var plutselig fjerdeplassen blitt til en 12. plass, sier Tommy Rustad. Fjorårets STCC-mester kan bare konstatere at han nå ligger på en 10. plass i sammendraget etter at fire runder er kjørt.

-Det er ikke langt mellom himmel og helvete i dette gamet. Nå blir min oppgave å sørge for at Volvo kan vinne teammesterskapet, og eventuelt hjelpe Robert Dahlgren til å vinne førermesterskapet.

Det andre av de to løpene i Göteborg ble vunnet av Richard Göransson.

Sammenlagt i mesterskapet leder Robert Dahlgren med 133 poeng. Tommy Rustad er på 10. plass med 30 poeng.

Neste runde kjøres på Falkenberg 9.-10 juli.