Jensen og Pedersen Europamestere

valter_jensen.jpgValter Chr. Jensen og hans kartleser Erik Pedersen må på med finstasen. Neste fredag skal de til Monte Carlo for å motta gullmedaljer i EM i historisk rally.

EM-tittelen ble sikret i forrige helgs Rally du Var i Frankrike. Der endte de på en 3. plass med sin Porsche Carrera RS. Det holdt til EM-titler for både Jensen og Pedersen i kategori 2. De to som kom foran i løpet deltok ikke i EM, og dermed var det norske paret best av EM-førerne.

Valter Chr. Jensen endte på 168 poeng, mens Marci Bianchini fra San Marino i en Lancia Stratos endte på 156. På 3. plass fulgte fulgte Villu Mättik fra Estland med 89 poeng. Totalt vant Jensen/Pedersen fire av de 11 rundene, og det er seks løp som skal være tellende for hver fører.

Medaljene i mesterskapet deles ut under FIAs store premiegalla i Sporting Club i Monte Carlo fredag 12. desember.