Jenter i farta på Oslo Motorshow

bilsport jenter 600
Jenter i farta har fått stor oppmerksomhet i media i det siste. Bilsportjentene har virkelig fått vist seg frem, og til helgen kan du møte dem på Oslo Motor How på Lillestrøm

 

Jentene er fortsatt i mindretall, men de hevder seg stadig bedre og bedre. Gutta skal ikke føle seg for trygge i norsk bilsport lenger.

 

Jentene gjør seg stadig mer bemerket i norsk bilsport. Selv om de fortsatt utgjør under 10% av de aktive, så plasserer de seg stadig oftere høyt på resultatlistene. Nå vil de ha enda flere jenter inn i bilsporten, og de ønsker selv å være med på å hjelpe andre jenter i gang.

 

Norges Bilsportforbund har startet prosjektet «Jenter i farta». Gjennom prosjektet vil de mange jentene som allerede har funnet veien til bilsporten, bidra til å få enda flere jenter til start. Jentene vil både rekruttere flere og gjøre hverandre til bedre bilsportsutøvere gjennom samlinger og andre tiltak.

 

-Jentene kommer for fullt. I år har vi hatt tidenes første jente som norgesmester i gokart, og det var en jente som vant juniorcupen i rallycross i år. I den cupen var faktisk mer enn halvparten av deltagerne jenter, sier generalsekretær i Norges Bilsportforbund Hallgeir Raknerud. Han setter stor pris på at jentene nå selv tar grep for å bli enda flere.

 

-Vi har en visjon om at bilsport er for alle, og da selvfølgelig også jenter. Ikke bare som aktive utøvere, men også som mekanikere, tillitsvalgte og funksjonærer, sier Raknerud videre.

 

Molly Pettit (29) fra Drammen kjører en stor Ford Mustang med 500 hestekrefter på asfaltbaner i Norge og Danmark. Hun vil gjerne ha flere jenter å konkurrere med.

 

-Mine erfaringer fra bilsportmiljøet er utelukkende positive. Jenter er velkomne og det er ikke noe problem å konkurrere med gutta. Men jeg håper at det kan komme flere jenter også i min klasse, sier Molly som har vært en av initiativtagerne til «Jenter i farta».

 

Det er om lag 400 aktive kvinnelige bilsportsutøvere i Norge. Med unntak av noen løp i bilcross, konkurrere jentene mot gutter. Når det er egen landsfinale i bilcross for damer så er nærmere 80 damer med. Ellers er det jenter som hevder seg både i gokart, rally, rallycross og racing. Blant kartlesere i rally er det også mange jenter, og flere av dem kjører med noen av landets beste mannlige rallyførere.

 

Under Oslo Motor Show på Norges Varemesse på Lillestrøm 25.-27. oktober kan man treffe «Jenter i farta» på egen stand.

 Mer om Oslo Motor How HER

rallycross jenter 600