Jevne dueller i Konsmo

Det utspilte seg mange jevne og spennende dueller i de forskjellige klassene under helgens åpning av bakkeløps-NM i Konsmo.

I flere av de seks NM-klassene var det tøff kamp mot klokka og konkurrentene i den 1.800 meter lange grusbakken ved Konsmo motorbane. Den som var raskest av alle i bakketraseen var Anders Grøndal i sin Ford Fiesta R5. Han noterte tiden 1.07.46 i tredje og siste omgang i søndagens andre NM-runde.

I klasse supernasjonal inntil 1600 ccm er det Espen Isaksætre fra KNA Solør Msp i Peugeot som leder i NM-sammendraget etter to svært spennende runder i Konsmo. På lørdag var det hjemmefavoritt Per Magne Svardal i Audi som vant klassen foran Marius Solberg Hansen og Sebastian Høidalen. Isaksætre ble da henvist til fjerdeplassen.

På søndag fikk imidlertid Espen revansje. I tredje og siste omgang slo han til med klassens bestetid i løpet av helgen på 1.15.36 og det holdt til seier foran Martin Kjær fra NMK Grenland og Sebastian Høidalen.
Dermed står Isaksætre med 43 NM-poeng, Svardal med 42 og Kjær med 39 etter disse to rundene.

I klassen 1600-2000 ccm var det Magne Svardal fra NMK Konsmo som gikk seirende ut av lørdagens runde i sin Peugeot. Per Magne Røyrås fra NMK Kvinesdal tok andreplassen i sin Mazda, mens Bjørn Olav Jøranli bokstavelig rullet over mål og inn til tredjeplass.
På søndag fikk Røyrås revansje og vant med 1.17.21. Svardal tok andreplass og Sigurd Egeland fra NMK Kvinesdal i Mazda inntok siste trinn på pallen.
I NM-sammendraget topper Røyrås med 51 poeng, mens Svardal har 50 og Jøranli 33.

I klasse 2000-2400 ccm var Sander Engsvik fra NMK Trøgstad dominerende i sin BMW. På lørdag vant han foran Kenneth Hansen fra KNA Varna og Frode Leirhol fra NMK Valdres.
På søndag ble det ny seier til Engsvik med tiden 1.16.35. han klarte dermed ikke å senke sin tid på 1.15.99 fra lørdag. Frode Leirhol fulgte nærmest, mens Andreas Tveter Nilsen fra NMK Aremark tok tredjeplassen.
I poengsammendraget har dermed Sander Engsvik en solid ledelse med sine 54 poeng, fulgt av Frode Leirhol med 38 og Petter Olsen von Zernichow med 35.

I klassen over 2400 ccm var Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen like suveren som Engsvik i klassen under. Sivesind vant foran hjemmefavoritt Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo og Herbjørn Haug fra KNA Solør Msp på lørdag.
På søndag ble det ny seier til Sivesind i Audi, da han noterte sterke 1.12.91 som sin bestetid. Ågedal tok ny andreplass fulgt av Haug.
I NM-sammendraget har Sivesind dermed 55 poeng, Ågedal 45 og Haug 38.

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler var det størst deltagelse, og her er det også mange som kjemper om de øverste plassene. På lørdag var det hjemmefavoritt fra NMK Konsmo, Søren Snartemo i BMW som stakk av med seieren. Han ble fulgt av Olav Fredriksen i Volvo og Lars Morten Berntsen fra NMK Hadeland i Ford.
På lørdag slo Berntsen til med bestetid på 1.14.19, mens Olav Fredriksen tok ny andreplass og Snartemo endte på tredje. Det var altså disse tre som bekledde pallen begge dager, mens Morten Storsveen imponerte i sin lille Renault Twingo R2 og tok fjerdeplass begge dager.
Olav Fredriksen står med 49 NM-poeng etter helgens to runder, mens Snartemo har 46 og Berntsen 43.

I klassen for firehjulsdrevne rallybiler skulle det bli en interessant duell mellom Anders Grøndal, Frank Tore Larsen og Lars Martin Stensbøl. På lørdag var det Larsen som stakk av med seieren i sin VW Polo R5. Han var 32/100 sekund raskere enn Grøndal i Fiesta R5. Lars Martin Stensbøl fra KNA kongsvinger kjørte inn til tredjeplass med sin Ford Fiesta R5.
På søndag var det Grøndal som var raskest, 43/100 sekund foran Stensbøl, mens Larsen endte på tredjeplass.
Anders Grøndal fra Asker og Bærum Msp står dermed med 52 NM-poeng, mens Larsen har 49 og Stensbøl 39.

De to siste NM-rundene kjøres på Lillehammer 25.-26. september.

Bilder fra NM-rundene på Konsmo:
https://www.123hjemmeside.no/Runesmotorsportfoto/449940550

Resultater fra Konsmo:
http://www.nmkkonsmo.no/?menuid=115

Poengstiller i NM:
https://bilsport.no/poengstilling/