Jevnt i bakkeløp-NM

ola_froshaug_500.jpgAnders Grøndal, Morten Majormoen og Tom Erik Hauger tok dobbeltseier. Stian Haugan, Ola Frøshaug (bildet), Erik B. Hansen og Odd Ivar Jøranli vant hvert sitt løp. Det tetner til i NM- i bakkeløp.

Morten Majormoen NMK Drammen nådde målet han hadde satt seg foran NM-rundene på Løkken Verk, og vant begge løpene i toliterklassen. Etter mye trøbbel tidligere i sesongen er han godt fornøyd.
– Helt suveren helg for meg dette, og veldig moro å få det til.
Også på de neste plassene ble det de samme førerne i begge løpene. Johny Sandmo ble nummer to begge dager, mens Jan Gabrielsen kunne innkassere to tredjeplasser. For begge ble det girkasseproblemer i finalen.
– Hos meg var det ingen gir igjen, og jeg har ikke oversikt over hva som er feil, sier Sandmo, som likevel håper han er klar til rallycrossen neste helg.
Jan Gabrielsen, som vant begge åpningsløpene i Trøgstad i slutten av mai, måtte altså nøye seg med to tredjeplasser denne gangen.
– Sleit med vendingene hele helgen, og da blir det ikke godt nok til å kjempe om seieren, sier Gabrielsen, som likevel er fornøyd med at han fremdeles holder ledelsen sammenlagt.
– Det har blitt veldig jevnt, jeg og Majormoen deler førsteplassen med 70 poeng, mens Johny Sandmo følger poenget bak med 69.

Overtok ledelsen
I klassen for rallybiler med tohjulstrekk kunne Tom Erik Hauger også innkassere dobbeltseier i sin Mazda RX7.
– For vel si deilig og fortjent om dette, sier Hauger, som vant alle omgangene og tok to suverene seire.
Etter at han hadde problemer i Trøgstad i de to første NM-rundene, har han nå overtatt NM-ledelsen i klassen.
– Ja, nå har det blitt jevnt og det blir en skikkelig spennende avslutning også i denne klassen.
Cato Brynhildsen var ikke like fornøyd med det som skjedde for hans del.
– Lørdag røk bakakslingen i finalen, og i dag kjørte jeg rett og slett for dårlig, sier han, og legger ikke skylden på andre enn seg selv.

Nådde målet
I store super greidde også Stian Haugan KNA Telemark å nå målet han hadde satt seg foran de to løpene i Trøndelag. Lørdag ble han nummer to i store super, mens han søndag gikk helt til topps.
– Målet var to pallplasser, som jeg greide. Når jeg i tillegg vinner min første NM-runde på grus noensinne og leder klassen sammenlagt, er dette noe jeg selvsagt er veldig godt fornøyd med.
Også teknisk fungerte det bedre enn det har gjort tidligere i sesongen, og bilen gikk så godt som problemfritt.
– Det har gått bra også med problemer, og jeg hadde en derfor en ide om at alt en dag skulle stemme kunne jeg gå til topps. Da er det veldig godt å få det til.
NMK Trøgstad-føreren Ola Frøshaug (bildet) var på pallen begge dager. Først vant han lørdagens løp, før han kunne innkassere tredjeplassen i søndag.
– Selv om jeg måtte ned på tredje på søndag er jeg godt fornøyd. Her er det små marginer som gjør at resultatlistene endrer seg.
Foran rundene på Løkken Verk lå Frøshaug på femte plass, nå er han oppe på tredje.
– Kjempespennende og med tre runder igjen er det veldig lite som er avgjort om hvem som kommer til å vinne dette.
Lederen av NM i bakkeløp før helgen, greidde ikke helt å følge opp på Løkken Verk. Lørdag ble Olav Fredriksen nummer tre, mens han i søndagens runde var nede på en femteplass.

Girkasseproblemer

I minste klassen var det Erik B. Hansen NMK Gardemoen og Odd Ivar Jøranli NMK Fluberg som delte på første og andreplassene. Hansen vant på lørdag, mens Jøranli dro det lengste strået i søndagens runde.
– Det klaffet ikke i finalen, jeg bomma på sporet og sklei ut, og dermed vart det gjort, sier han, som også var en av de mange førerne som fikk problemer med girkassen.
– Ikke noe alvorlig, men girkassen låste seg i andre gir midt i finalen, og dermed var jeg sjanseløs, men likevel kjempefornøyd med at jeg greidde en første og en andre plass.
Også Odd Ivar Jøranli fikk problemer med giringen i finalen.
– Her var det girøverføringen som sviktet, for det var ikke lenger kontakt mellom girstanga og girkassen.
Likevel greidde han å dra seieren i land i søndagens løp.
– Prefinaletiden var heldigvis sterk nok og holdt til seier i løpet.

4WD
I klassen for de firehjulsdrevne bilene var Aners Grøndal tilbake med sin Subaru Impreza WRC, og sikret seg seier i begge løpene. Men han fikk hard konkurranse fra Thomas Kvam i Ford Focus WRC. Det var kun 5/100 som skilte de to på lørdag. Lasse Boberg var heller ikke langt bak med sin Mitsubishi Lancer.

Komplette resultater 3. og 4. NM-runde