Joakim Ottersen med ny banerekord

Joakim Ottersen kunne klinke til med ny banerekord i sin Opel Vectra under NM-runden i racing på Motorcenter Norway !

 

Etter mange ukers knallsol, høye temperaturer og ildforbud sank temperaturene og tidvis åpnet himmelen seg med regn over Sokndal og Motorcenter Norway. Det tørket heldigvis opp på søndag og solen tittet frem lenge nok til at Joakim Ottersen kunne klinke til med banerekord!

Opel Vectra DTM

Joakim Ottersen kjører en vaskeekte DTM-bil av typen Opel Vectra. Med i underkant av 500hk har Ottersen desidert laveste motoreffekt i GT+ klassen. Med tidligere banerekorder på både Vålerbanen og Rudskogen satte han endelig en ny.

Den tekniske banen på toppen av Sokndalsfjellet er godt egnet for den velbalanserte bilen, og når solen tittet frem og med kald lufttemperatur var forholdene lagt tilrettelagt for en knalltid på 1:07:766. Hvor lenge får den stå? Det vil tiden vise.

Joakim Ottersen fra KNA Oslo & Omegn leder i klassen GT+ foran Jan Øivind Ruud og Roy Andreas Vaa. Det blir det spennende å se om det settes nye banerekorder på Rudskogen 5.-6. august.

Resultater etter runde 3.

Nå er vi over halvveis i sesongen, med bare to runder igjen i kalenderen.

I GT5 leder Rune Hovde fra Kills Bugs Fast med 12 poeng foran Joachim Johansen fra KNA Sokndal Motorsport. GT5 har hatt 37 startende hittil i år.

I GT4 med hele 32 startende hittil i sesongen er det Glenn Haug fra NMK Solør som leder foran Mats Sølvberg. Håkon Thomte fra NMK Krabyskogen ligger på tredje plass.

I GT3 er det Oliver Andersen fra NMK Sarpsborg Rudskogen som leder klassen med sin BMW.

I GT1 er det Ronny Vik fra NMK Solør som leder foran Jørgen Skaug fra Amcar.

I Historisk racing klasse 8 er det Per Igland fra KNA Aust-Agder foran Per Arne Lunde.

Historisk Racing klasse 9 er det Stian Gundersen med sin Fiat 128 som leder med 3 poeng foran Ove Martin Billerud og hans Volvo Amazon.

Unggutten Kristoffer Bråthen, Jan Hroar Bjørklunds barnebarn leder klasse 10. Der kjører han sin bestefars Porsche 911 Carrera RSR. På andreplass har vi Robert Skaugerud med sin Ascona.

I Shortcar Extreme er det Christopher S. Kolbjørnsen fra NMK fra NMK Gardermoen som leder 3 poeng foran Stian Frydenlund. I Shortar Bandit er det Minda Pedersen fra NMK Aurskog-Høland som leder foran Lukas Tømmerdal med 14 poeng.
Shortcar skal kjøre sin neste NM runde på Kinnekulle 28.-30.juli.

I Formula Basic er det Mattis Ancans fra KNA Klepp som leder Norgescupen kun 4 poeng foran Dag Wasmuth.

I klassen Seven/RSR er det Sølve Arntzen Iversen fra NMK Modum og Sigdal som leder kun 2 poeng foran Dennis Moen.

Norsk ClubSport var sterkt representert i Sokndal med hele 19 biler fordelt på 3 klasser. Det var Jonas Sætran i sin Audi som stakk av med seieren i klasse 1 den første finalen og Einar Corneliussen vant den andre finalen.

I klasse 2 var det Terje Nordmark som vant finale 1 og Kristoffer Tjemsland finale 2.

I klasse 3 vant Axel Haug begge finalene med sin Volvo C30.

Rudskogen Motorsenter

Neste runde kjøres på Rudskogen Motorsenter, utenfor Rakkestad. Denne gangen er depot i større del ferdigstilt og asfaltert, og veien rundt til gamle depot også asfaltert! Det ser vi virkelig frem til.

Pris for inngang er 200kr og barn under 16 år kommer gratis inn.

Om du ikke har mulighet til å oppleve løpene i person kan du følge med livestreamen helt gratis på Facebook-sidene til Racing NM og Injection.no, takket være TV Media.

Tidsskjema og all informasjon om neste NM-runde finner du på www.racingnm.no

Nå er det etterlengtet sommerferie for mange, og vi håper vi sees på Rudskogen 5-6. august.