Johansen vant på Rugslandsbanen

shortcar_88.jpgPer Anders Johansen vant NM-runnde i shortcar på Rugslandsbanen ved Kristiansand i helgen.

Ruglandsbanen er svært rask og med mange asfaltsvinger er det duket for tett Racing for Shortcar. Startplaten har et fall hvor bilene virkelig får opp farten før de møter de en lang grusstrekke som er nydelig preparert. Da blir det tette innganger i en utrolig krevende høyresving som er blind i inngangen. Svingen gir deg en opplevelse av vektløshet midt i svingen før den heller ned mot et nytt grusparti. Den som skulle vinne i helgen var nødt til å finne ut av denne svingen, og satse hardere enn normalt. Samtaleemnet over lørdagsgrillen var nettopp denne svingen hvor de tøffeste sjåførene gikk gjennom på flatt 5.gir.

I C-finalen gikk helgens to debutanter, Martin Ekblad og Ørnulf Dahl frekt videre til B-finalen. Mens Tommy Dahle og Morten Ravnaas gikk videre til A-finalen.

I A-finalen ventet sjåfører som Tommy Kongsten, Per Anders Johansen, Ole Jørgen Aannestad og Frode Størseth. Ingen av dem er kjent for å vike en tomme når det kommer til finalen.

Selve finalen ble startet med en kjempesmell hvor tre av bilene traff hverandre mens de var i full akselerasjon, det blir det harde smell av. Frode Størseth, Morten Ravnaas og Tommy Dahle ble stående skuffet tilbake og måtte se resten av finalen fra tilskuerplass. Allerede halvveis ut i første runde smeller det igjen og Ole Jørgen Aannestad kjørte av banen etter en tatt duell med Per Anders Johansen. Dermed var det kun Johansen og Kongsten som fikk fullføre finalen.

Resultatet i A-finalen på Rugslandsbanen:
1. Per Anders Johansen
2. Tommy Kongsten
3. Ole Jørgen Aannestad
4. Frode Størseth
5. Morten Ravnaas
6. Tommy Dahle

Komplette resultater

Neste NM runde for Shortcar blir under Race Week på Kinnekulle i Sverige.
En utrolig rask og komplisert bane rigget for tette kamper.