John Haugland hedret av Bilsportforbundet

J_ Haugland H_Raknerud 600
Rallylegenden John Haugland (68) er hedret med Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull for sin lange og gode innsats for bilsporten. Haugland fikk utmerkelsen under en markering av hans 50-årsjubileum som rallyfører.


John «Mr. Skoda» Haugland har hatt en eventyrlig karriere som aktiv rallyfører, men også som en koordinator for cuper og mesterskap i norsk bilsport. Han er også kjent for å hjelpe unge lovende talenter. I det hele tatt har han et stort hjerte for bilsporten.

I en årrekke var Haugland fabrikksfører for Skoda, og det var med en Skoda 440 han kjørte sitt første løp tilbake i 1965. Totalt har Haugland kjørt 74 forskjellige løpsbiler i sin innholdsrike karriere og av disse har 59 vært Skoda. Han var fabrikksfører for Skoda i perioden 1971 til 1990.

Denne helgen samlet han en rekke av sine tidligere kartlesere og andre norske og internasjonale venner som han har samarbeidet med gjennom sine 50 år som aktiv, hjemme i Spydeberg. Da fikk han også overrakt NBFs fortjenstmedalje i gull av forbundets generalsekretær Hallgeir Raknerud.

-John Haugland har hatt en eventyrlig karriere og ved siden av Petter Solberg og Martin Schanche er det ingen norsk bilsportsutøver som har hatt et bedre fotfeste internasjonalt. Ved siden av egen karriere har han nedlagt mye arbeid med sin Vinterrallyskole der en rekke av dagens beste rallyførere i verden har vært elever. Han var tilknyttet NBFs talentutviklingsprogram som veileder og mentor for unge førere. Han har også vært en viktig drivkraft og koordinator for flere merkescupen i både racing og rally i Norge, sier Hallgeir Raknerud.

 

-Dette var en veldig stor men ikke minst hyggelig overraskelse. Jeg setter stor pris på å få denne fortjenstmedaljen. Dette var fantastisk på en svært hyggelig dag sammen med mange av mine kartlesere og andre samarbeidspartnere fra inn- og utland, sier John Haugland.

 

Johns Haugland er tidligere tildelt Bilsportforbundets Gullratt for sine sportslige prestasjoner.