John Unneruds Minneløp

I morgen, lørdag, er det duket for årets utgave av challengeløpet John Unneruds Minneløp i Spydeberg og omegn.

Tradisjonen med å arrangere John Unneruds Minneløp startet i 2010. For 3. gang innbyr NAF Øvre Østfold til dette løpet for å hedre den opprinnelige Spydebergekspressen. Noen av deltagerne kjørte også billøp på Unneruds tid, og har konkurrert med ham i sine glansdager.

De 35 deltagerlagene skal innom hele 8 kommuner fordelt på to fylker (Østfold og Akershus).

NAF Øvre Østfolds egen Camilla Antonsen, som nylig ble historisk ved å bli den første jenta til å bli Norgesmester i Rallycross, stiller til start som kartleser for Steinar Larsen i en Ford Cortina 1964 modell.

Eldste bil på deltagerlista er en 1959 modell Volvo 544 med Ansten Svensen (Tomter) og Sindre Østhagen (Fredrikstad) som mannskap.

John Unneruds sønn, Christian Rostad Unnerud (Moss) blir også å finne på startstreken som kartleser for Erlend Teigen (Spydeberg) i en 1963 modell Cadillac Sedan De Ville.

Det er innlagt orienteringsetapper, pålitelighetsetapper og ferdighetsetapper.

John Unneruds Minneløp er det siste og avgjørende løpet i Norsk Bilgaranti Challenge Cup 2012 og Den Öppna Nordiska Regularity Cupen 2012.

Basen for arrangementet blir på Fjellheim i Spydeberg, og her har deltagerne pause midt på dagen for å spise lunsj (ca. kl. 12.45) før de fortsetter på siste del av løpet.

Første bil ventes i mål på Fjellheim ca. kl. 16.00.

Ca. kl. 18.00 blir det premieutdeling både for løpet og begge de to cupene, også den på Fjellheim.

Link til deltagerliste: http://www.hanken.dk/online/deltagerliste.asp?lobid=8