Johny Sandmo avsluttet med gull

johny-sandmo-3.jpgJohny Sandmo avsluttet sin lange bilsportskariere med NM-gull og seier i sitt aller siste billøp. Trond W. Marthinsen og Olav Fredriksen tok gull i de andre to supernasjonalklassene i årets Norgesmesterskap i bakkeløp.

Det lå i kortene at Johny Sandmo skulle kunne avslutte med gull i sin aller siste sesong, og da det også ble seier i det siste bakkeløpet, ble avslutningen helt topp.
-Etter en andretid i første, kjørte jeg to førstetider i mine to siste omgangene og da kan det ikke bli stort bedre når det i tillegg blir gull.
Dermed er en tyveårig bilsportskarriere over, men han er ikke lei seg av den grunn.
-Er veldig glad i bilsportsmiljøet, og siden barna mine ønsker å drive med bilsport, får jeg mulighet til å jobbe videre i dette miljøet, sier han. Allerede i høst kommer han til å gå inn i sin nye rolle.
-Jubileumsløpet på Lyngås 2. oktober er det Christian og Lise Marie som skal kjøre, og da får jeg hjelpe til slik at det går best mulig for dem, sier Johny Sandmo.

Over 2000 ccm
I store super ble det som forventet Olav Fredriksen som dro det lengste strået i kampen om gullet, mens Stian Haugan tok seg av seieren i finaleløpet. Dermed ble det revansje for Fredriksen som tok gull i bakke i 2008, men måtte se seg slått av Haugan i fjor.

olav-fredriksen-2.jpg
-Kjempefornøyd med at jeg greidde dette, og akkurat i dag ble gullet det viktigste, og det var veldig greit at Stian Haugan vant løpet.
Til denne sesongen kom Olav Fredriksen med en helt nybygget Ford Focus, for store super, den første i sitt slag både i Norge og Sverige.
-I og for seg et helt nytt konsept i denne klassen, og jeg var usikker foran sesongen hvordan det kom til å gå, og selvsagt veldig godt fornøyd nå.
Neste år blir det rallycross i tillegg til bakkeløpene i NM.
-Først blir det rallycross på Lyngås i oktober, og til neste år blir det full NM-serie i rallycrossen, sier han, som kjører for seier også her.
-Jeg kjører for å vinne også i rallycross, det er helt klart.
Stian Haugan var kvitt øyenproblemene og i andre omgang ble det en kanontid.
-I tredje omgang begynte det å regne mye og vanskelig å kjøre fort, så den gode tiden jeg fikk til i andre omgang ble nok avgjørende.
I fjor ble det gull både i rallycross og bakke for Stian Haugan, i år er status to sølv.
-Syns det er mer moro å være jevn, enn om det hadde hadde blitt ett gull og en fjerdeplass. Med to sølv viser jeg at jeg hører hjemme i toppen, og det er jeg fornøyd med.
Tom Einar Aaserud ble nummer tre i løpet, og tok bronsen sammenlagt.
-Olav Fredriksen og Stian Haugan har vært i en klasse for seg i år, men jeg er fornøyd med det jeg har fått til med en god del færre løp enn dem.
Som Olav Fredriksen saler også Tom Einar Aaserud om til rallycross.
-Først blir det rallycross på Lyngås i oktober, og til neste år er planen å få til full NM-serie i rallycross.

Under 1600 ccm
I minste super var det NMK Larvik-føreren Trond W. Marthinsen som kunne juble etter at gullmedaljen endelig var sikret. Bilsport har han drevet med siden 1989, og fra 2003 har han kjørt rallycross og bakkeløp. Sølv og bronse har det blitt i NM, men aldri gull.

trond-w-marthinsen-3.jpg
 
-Har hatt ett håp og mål om å ta gull lenge, og når det i tillegg ble sølv i rallycross, kan det ikke bli særlig bedre, sier Marthinsen godt fornøyd, og peker på at i år har ting fungert.
-De første årene, da jeg kjørte med Golfen, var det mye tekniske problemer som ødela, i år har begge bilene jeg har kjørt fungert, både min egen Polo og Saxoen som jeg har fått låne av Oskar Lund, sier han, som håper å være klar igjen med Poloen til jubiluemsløpet på Lyngås.
-Det er Poloen jeg har kjørt med i bakkeløp, og det var litt synd at jeg ikke fikk kjørt med den i dette løpet, men til Lyngås er det planen at den skal være klar igjen.
I Tommy Tesdal sitt fravær var det Børre Biksrud som sikret sølvet, men i løpet måtte han ta til takke med tredjeplassen, bak Svein G. Nilsen.
-Det ble vått og nok litt for glatt for meg i dette løpet, men jeg eg fornøyd både med tredjeplassen og sølvet.
Dermed har Børre Biksrud tatt sølv to år på rad, i det som egentlig er en utrangert bil i denne klassen. Neste år satser han på gullet i en ny og optimal bil.
-Ønsker ikke å gå ut med noe mer enn dette, men jeg har bestemt meg for å satse videre i en konkurransedyktig bil, og da er det gull i klassen som er målet neste år.
Kristiansanderen Svein G. Nilsen var også fornøyd med avslutningen i bakkeløp.
-Etter at det gikk dårlig både i sesongåpningen i bakke i Larvik og på Norefjell, valgte jeg å stå over rundene på Varna.
I finaleløpet gikk det bra, og han satser videre til neste år. I samme bil, en Peugeot 106.
-Jeg kommer tilbake både i rallycross og bakke, og satser på at bilen skal oppgraderes med blant annet ny girkasse i løpet av vinteren.,

Rally 2WD

herregaarden.jpg
I klassen for tohjulsdrevne rallybilder var det Tommy Herregården fra NAF Motorsport Grenland som tok NM-tittelen i sin BMW M3. Sølvet sikret Lars Morten Berntsen fra NMK Hadeland seg. Bronse gikk til Jarle Lippert fra NAF Motorsport Asker & Bærum.

4WD

a_grondal_lilleh.jpg
I klassen for de firhjulsdrevne bilene sikret Anders Grøndal fra NMK Drammen seg gullet allerede i forrige NM-runde på Varna. Men han stilte også på Lillehammer og vant begge løpene med sin Subaru Impreza WRC. NM-sølvet tok Anders P. Andersen fra NMK Hadelandi sin Mazda 323 GTR. Frode Aalberg fra KNA Midt Norge tok bronse med sin Ford Focus WRC.