Jonas Dalseth Jacobsen ny finaledeltager

bilsporttalentet_logo.jpgRallycrossføreren Alexander Hvaal har meldt forfall til talent-konkurransen «Bilsporttalentet 2012» på grunn av sykdom. Jonas Dalseth Jacobsen tar over plassen i finalen 26. og 27. september.

Alexander Hvaal (20) har fått kyssesyken, og har dermed meldt forfall til konkurransen. Han er også med i medaljestriden i årets EM i rallycross, så sykdommen kom på verst mulige tidspunkt.

Jonas Dalseth Jacobsen (19) fra NMK Hålogaland tar over Alexanders plass i finalen i «Bilsporttalentet 2012». Der skal Jonas kjempe mot Harald Engerud, Henrik Furuseth, Dennis Olsen og Kevin Aabol om premien som har en verdi på rundt 300 000 kroner.

Jonas Dalseth Jacobsen har en allsidig bakgrunn fra bilsporten. Han stratet med bilcross, og vant blant annet Bilsportforbundets talentkonkurranse Bilcross Jr. Challenge i 2009. Han har også fått Presidentens utviklingsstipend av NBF, og han har kjørt både baneracing, rallycross og ikke minst crosskart der han tok NM-bronse i 650 ccm i fjor.

Bilsporttalentet er uten tvil den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 15 og 21 år innen for norsk motorsport. Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundet, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en verdi av rundt 300 000 kroner.

Omfattende tester
I finalekonkurransen på Vålerbanen onsdag 26. og torsdag 27. september skal de fem gjennom flere tester før vinneren kåres.

-De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige løpsbiler, gokart og crosskart. De skal ha en hard fysisk test som består av både løping og sykling. Dessuten skal de presenteres seg for juryen og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og komme frem til vinneren, kan sportssjef i NBF, Holm Jacob Matheson, fortelle. Hvem som vinner vil imidlertid bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling 23. november.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Kongsberg Automotive ASA, Stian Sørlie Motorsport, Bilforlaget, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Proffklær, Subaru/Voldsund Motor og TV Media Produksjon AS.

Årets finaledeltagere er:harald_engerud200.jpgHarald Engerud
Alder: 18 år
Gren: Crosskart
Klubb: KNA Eiker
Bosted: 3053 STEINBERG

henrik_furuseth200.jpgHenrik Furuseth
Alder: 16 år
Gren: Formelbil
Klubb: NMK Gardermoen
Bosted: 2070 RÅHOLT

jonas_dalseth_jacobsen200.jpgJonas Dalseth Jacobsen
Alder: 19 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Hålogaland
Bosted: 9411 HARSTAD

dennis_olsen200.jpgDennis Olsen
Alder: 16 år
Gren: Karting
Klubb: KNA Varna
Bosted: 1592 VÅLER I ØSTFOLD

kevin_aabol200.jpgKevin Aleksander Aabol (18)
Alder: 16 år
Gren: Racing
Klubb: NAF Nordre Vestfold
Bosted: 3222 SANDEFJORD

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest