Jonas vant Bilcross jr. Challenge 2009

vinner_09_480.jpgÅrets nordligste deltager, Jonas Dalseth Jacobsen fra Harstad, stakk like godt av med seieren i årets finale av Bilcross junior Challenge. Jonas kjører for NMK Hålogaland, men de 125 milene som skiller Harstad og Elverum blir uvesentlige når man står der med en strøken Opel Kadett GSI etter finaledagen.

Bilen, den gjeve premien Jonas kunne innkassere, er bygget av Torfinn Heller. Med i premien var også ny stol, seler og kjøredress fra Kollevold Rallyimport og dekk fra Yokohama. Når Jonas møter opp på juniorlandsfinalen til NMK Hønefoss 1. august vil han også motta et stipend fra NMK Hønefoss på 5.000 kroner. Bilen blir offisielt overrakt Jonas denne dagen hvor han da skal bruke den i dette løpet. Bilen har amnesti på juniorlandsfinalen så Jonas får uansett med seg bilen hjem til Harstad etter endt dyst 1. august.

Åtte deltagere var tatt ut til årets finale, og det var en tøff jobb juryen hadde da de skulle plukke ut en vinner. 16-åringen fra Harstad, med kun ett bilcrossløp som tidligere erfaring (i tillegg til trening), viste uredd og offensiv kjøring fra første stund, i for han ukjente biler. Hans ratting av en Tommy Eng Volvo stasjonsvogn var intet mindre enn imponerende og vakte stor begeistring blant publikum. Bred og underholdende kjørestil er som regel ikke den raskeste måten å komme til mål på, men Jonas beviste det motsatte med å være raskest av samtlige i sin kjøring av bakhjulsdreven bil. Den gutten som kom av bilen etter denne kjøringen viste tydelig at han hadde hatt det gøy på banen, med et ansikt som strålte av begeistring. Jonas var også helt i toppen med forhjulsdreven bil.
I tillegg til kjøringen var deltagerne gjennom en fysisk test hvor de måtte løpe fra startplata til depotet og hente et dekk med seg tilbake til bilen, og også ferdighetene på kartbanen ble testet. Det var en enstemmig jury som plukket ut Jonas som vinner, en gutt som både vil og kan og som det skal bli spennende å se hvordan utvikler seg.

NMK Elverum stilte også i år opp som vertskap for finalen og var med og gjøre dette til en flott finaledag på Starmoen Motorpark.

TV-media var til stede hele dagen og sending fra finalen kan du se på Injection 3. juni