Jorda rundt for å kjøre rally

Ole Christian Veiby har knapt nok rukket å snu døgnet etter debuten for Skoda Motorsport på New Zealand før han i helgen skal kjøre Rally Sørland. – Jeg tror konkurransen i NM blir minst like hard som det jeg opplevde i helgen, sier han.

20-åringen fra Kongsvinger imponerte stort da han kjørte inn til andreplass i åpningsrunden av Asian Pasific Rally Championship (APRC) på New Zealand søndag. Med en rykende fersk fabrikkontrakt med Skoda Motorsport, var det bare en ødelagt bremseslange som frarøvet han seieren. Til helgen er det NM-runden Rally Sørland som står på programmet, og sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen ser han frem til å måle krefter mot norgeseliten i rally.

– Det har vært en hektisk uke, fra den ene enden av jordkloden til den andre. Jeg har ikke kommet helt inn i døgnrytmen ennå, men regner med at det skal gå greit. Den siste tiden har vært en veldig spennende reise, og jeg føler jeg tok noen steg på grus på New Zealand. Jeg håper å få vist det i helgen, sier Ole.

Han kjørte ikke NM-åpningen i Sigdal, men ble nummer to i KNA Rally Finnskog og vant Numedalsrally. Sammenlagt ligger han på andreplass i NM, som ledes av Eyvind Brynhildsen.

– Jeg tror konkurransen i NM blir minst like tøff som det jeg opplevde på New Zealand. Rally Sørland er kanskje det mest krevende grusløpet i Norge, og er kjent for mange skumle bergknauser. Så det gjelder å holde seg på veien, ellers kan det bli stygt, forteller han.

Skoda-føreren kjørte Rally Sørland sist for to år siden, og har egentlig aldri fått det helt til på Sørlandet.

– Jeg får satse på å revansjere det nå, sier han.

I utgangspunktet er ikke NM noe rallytalentet prioriterer denne sesongen. Det er i første rekke APRC og utvalgte VM-runder han vil konsentrere seg om.

– Årsaken til at jeg har valgt å kjøre Rally Sørland er litt sammensatt. Jeg ligger godt an i NM, selv om jeg ikke har kjørt alle løpene. I tillegg får vi matchet oss mot gode konkurrenter, samt at vi får god trening på grusveier, poengterer han.