Jubel i Trøndelag

img_3873-2.jpgJubelen stod i taket blant medlemmene av hovedkomiteen for EM-runden i rallycross på Lånkebanen da beskjeden kom fra Paris i dag. 26. juni neste år blir det EM i Trøndelag.

Det var med stor glede at lederen i hovedkomiteen for EM i rallycross på Lånke, Steinar Vordal, mottok beskjeden fra Paris i dag.

– Vi har fått positive signaler i hele høst, men nå er det godt og endelig kan vri om nøkkelen og gi full gass i planleggingen vår, sier Vordal.

– Etter to år uten norsk EM-runde er dette en meget god nyhet. Det var bred enighet om terminlisten i Offroad Commision, sier NBFs president Roar Forgaard som selv var til stede under møtet i Paris.

Også europamester de to siste år i rallycrossens keiserklasse Div 1, Sverre Isachsen, er svært fornøyd:
– Dette blir definitivt årets bilsportshappening i Norge, og jeg er veldig stolt over at vi har klart å få EM i rallycross tilbake til Norge og Lånke. De har gjort en fantastisk jobb med banen der oppe, og har høstet mye skryt for det hos de internasjonale inspektørene, sier Isachsen.

Det er imidlertid en lang vei og mye arbeid igjen før A-finalen kan flagges i mål den 26. juni.
Vi har etablert en hovedkomite bestående av folk med forskjellig type bakgrunn, og har satt oss som mål at alle roller i arrangementskomiteen skal være klar til 15. November, forteller Steinar Vordal.
Deretter starter arbeidet med og finne de nærmere 200 funksjonærene som må til for at et slikt arrangement skal gå bra. Dette er et stevne som skal favne hele motorsports-trøndelag, og vi håper at mange har lyst til og være med og bidra, sier Vordal.

Jobben med å samle sponsorer og samarbeidspartnere er allerede i gang, og det lokale næringslivet på Stjørdal har allerede vist positiv interesse til og støtte opp om arrangementet.

– Vi har ett budsjett på nærmere 2 millioner så det er viktig og spille på lag med det lokale næringslivet. I budsjettene jobber vi med ca 5 000 tilskuere, men vi vet at motorsportinteressen er stor i Trøndelag, så det bør være mulig og samle flere igjennom helgen, sier Vordal.

Et av Europas beste baneanlegg

img_9745-2.jpg
– Banen er nå godkjent som en av få i Europa uten noen form for dispensasjoner.
Vi har stilt de høyeste krav til sikkerhet, og er svært stolt over det anlegget vi kan presentere. I første rekke må den æren tildeles den gjengen som har lagt ned en enorm mengde timer på dugnad oppe på banen siden vi fikk nei i fjor høst.
– De klarte og snu det negative da til positiv arbeidsinnsats, og det er vi veldig stolt over, sier Vordal.

Mange motorsportstjerner kommer til Trøndelag
Det vil ikke mangle på store profiler når stevne starter 24. juni. Mange av det største favorittene er også norske. I 2009 var det norske vinnere i alle de tre EM klassene, og også i år tok Norge medaljer i alle de tre klassene.

– Det er svært viktig og få et EM på hjemmebane og endelig har vi lykkes. Nå blir det viktig at motorsports Norge står samlet slik at vi får ett best mulig arrangement. Det betyr mye for sporten, og for oss som skal samle fans og sponsorer til en satsing. Lånke har gjort en kjempe jobb, og jeg gleder meg til og kunne stille til start på en så flott bane som ligger bare en liten time hjemmefra, sier fjorårets Europamester Knut Ove Børseth fra Melhus. Sverre Isachsen går enda lenger; For meg er det avgjørende for satsningen at vi har en runde i Norge, og det gjør jobben med og få til ett budsjett enklere inn mot neste sesong.

Dagens møte i FIA offroad commision avgå rent formelt en innstilling til FIAs styre som skal stemme over den endelige terminlista 5. november.
– Vi må være klar over at det ikke er helt endelig, men når vi nå er innstilt er vi veldig nærme og det er minimale sjanser for endring.
Vi har absolutt troen på at vi skal få arrangementet i juni neste år, avslutter Vordal.