Jubileumsløp på Lyngås

lyngaas_2002_500.jpg90-årsjubilanten NMK Drammen slår på stortromma og arrangerer jubileumsrallycross på Lyngås Motorbane 2. oktober. Løpet, som også vil markere at det er 30 år siden den første EM-runden ble kjørt i Norge og på Lyngås, vil ikke inngå i Rallycross Norden.

Det blir med andre ord dobbelt jubileum når NMK Drammen arrangerer rallycross 2. oktober. Klubben kan lokke med flotte premier til førerne, og garanterer fart, spenning og topp underholdning for publikum.

Med sine 90 år er NMK Drammen en av landets aller eldste motorklubber, og det skal selvfølgelig markeres i jubileumsåret. En av markeringene blir rallycross på Lyngås Motorbane i Lier 2. oktober. Der er det også 30 år siden første gang det ble kjørt norsk EM-runde i 1980. Hele 25 ganger i perioden 1980 til 2004 ble det kjørt EM-runde på det som var en hovedarena for bilsport i Norge. Da Martin Schanche herjet som verst og rallycrossen var på sitt mest populære var det 25 000 tilskuere på plass på Lyngås.

-I utgangspunktet skulle vi ha Rallycross Norden på Lyngås til høsten, men etter at vår hastighetskomité og arrangøren av denne serien hadde kommet frem til en avtale vi var enige om, ville han endre avtalen, og vi valgte da å avslutte samarbeidet. Men storløp blir det uansett, lover Therese Bruer Larsen som er leder av NMK Drammens hastighetskomité.

-Vi vil også søke Norges Bilsportforbund om å få NM-status på divisjon 1 i løpet, noe som vil være en ekstra gulrot for både førere og publikum, kan Therese Buer Larsen fortelle videre. Hun utelukker ikke muligheten for at NMK Drammen vil vurdere Rallycross Norden igjen med tanke på 2011.