Jublet for fabrikkmesterskapet

Rally Spain 2013
Andreas Mikkelsen og Volkswagen Motorsport kunne slippe jubelen løs under Rally Spania etter å ha vunnet årets fabrikkmesterskap i WRC.

 

Den tyske bilgiganten har vist seg som helt suverene denne sesongen. Andreas Mikkelsens teamkamerat Sebastien Ogier ble verdensmester allerede to runder før slutt, og etter den nest siste WRC-runden i 2013 kunne Volkswagen Motorsport glede seg over at fabrikkmesterskapet også var sikret.

– Jeg er stolt og ydmyk over at jeg er en del av verdens beste rallyteam. Året i Volkswagen Motorsport har vært helt fantastisk og hele teamet fortjener å vinne fabrikkmesterskapet, sier Andreas.

Selve løpet ble en kontrastfylt affære 24-åringen. Nordmannen viste til tider hvilket tempo han har i kroppen – spesielt søndag, hvor han vant to fartsetapper og hadde en tredjetid. Fredag kveld avsluttet han også med tredje beste tid, og var optimistisk før lørdagens etapper. Dessverre var løpet sluttkjørt allerede etter den første fartsetappen på morgenen. Et ødelagt hjuloppheng satte en stopper for resten av lørdagen.

Søndag var Andreas tilbake på startstreken, men uten mulighet til å hevde seg i sammendraget. Andreas ønsket likevel å bite fra seg, og noe han lyktes med til gangs. Han vant de to første fartsetappene og fortsatte å kjøre bra. Men heller ikke søndag hadde han marginene på sin side. På SS14 – den nest siste etappen – kjørte han inn til tredjetid. Men på etappen traff han en stein og ødela styringen. Dermed måtte han bryte løpet.

– Dette var et løp med oppturer og nedturer. Søndag hadde jeg en fin rytme og koste meg i bilen, og det er selvsagt godt for selvtilliten å vinne fartsetapper. Men dessverre reiser jeg hjem fra Spania uten noe sammenlagtresultat i bagasjen. Nå retter jeg blikket mot årets siste VM-runde i Wales, sier Andreas Mikkelsen.