Juniorer i heftig finale – Rallycross NM

3. NM- og NC runde i Rallycross ble arrangert av KNA Solør Motorsport på Finnskogbanen 25.-26. juni. Sol, varmt, punkteringer «vrengte dekk» skulle bli en del av historien denne helgen. Veldig mange fikk problemer med dekk som følge av varmen og for lite lufttrykk i dekkene. Heldigvis problemer førerne selv kunne rette opp i.

Det skulle bli A-finalen i Norgescupen for Rallycross junior som ble den store «snakkisen». «Heftigste og tøffeste finalen vi har sett» var blant uttalelser etter løpet, og det var Johannes Rafoss fra NMK Grenland og Torjus Svenneby fra NMK Trøgstad som stod for underholdningen. I mål skilte det til slutt 55 tusendeler mellom de to og det var Rafoss som var først. 15 år gamle Rafoss kjører sin første sesong i Rallycross junior, og viser at han virkelig blir en å regne med fremover. Fornøyd var også Jens Hvaal fra NMK Grenland som ble nummer 3. Han hadde en noe trøblete helg på Solør og kjørte seg opp via B-finalen til pallen. Svenneby leder Norgescupen foran Rafoss og Hvaal.

I klasse 1, biler inntil 1600 ccm var Espen Isaksætre fra arrangørklubben favoritt på hjemmebane. Isaksætre har hatt en trøblete start på NM-sesongen med at han måtte bryte Momarken, og fikk stopp i A-finalen på Gardermoen. Han var derfor avhengig av et godt resultat for å henge med i NM-sammendraget. Isaksætre levde opp til favorittstempelet, var best i alle omganger og vant finalen foran Andrine Rafoss og Per Magne Svardal, begge fra NMK Konsmo. Mats Marthinsen fra NMK Grenland ledet NM før denne helgen, men dette ble ingen god helg for Marthinsen. Han kom ikke til finale og dermed overtok Andrine Rafoss ledelsen i NM-sammendraget foran Marthinsen. Isaksætre avanserte til delt 3. plass med Carl Erik Berg, også han fra NMK Konsmo.

Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger slet også litt på Finnskogbanen i klasse 2, biler for biler inntil 2000 ccm. Han leder i NM-sammendraget, men forspranget ble litt mindre etter denne helgen. Han måtte kjøre B-finale som han vant og punkterte deretter i A-finalen. Han endte dermed på 4. plass i løpet. Også her var det en fører fra Konsmo som hadde en bra helg, da Trond Simen Larsen vant sitt første løp i denne klassen. Han vant foran Stian Søsæther (NMK Egersund) og Arild Sandnes (NMK Hell). Arild Sandnes var best etter innledende omganger, fikk med seg mye poeng denne helgen og tok innpå Hårberg i sammendraget. På tredjeplass ligger Sigurd Erik Egenland fra NMK Kvinesdal.

I klasse 3, biler inntil 2400 ccm er det tett i NM-sammendraget. Kenneth Hansen fra KNA Varna tar sommerferie i ledelsen etter nok en helg med godt resultat, han ble nummer 2. Denne helgen var det Sander Engsvik, NMK Trøgstad som fikk en etterlengtet seier i årets sesong. Fra andre rekke tok han starten i finalen og den ledelsen gav han aldri fra seg til tross for at konkurrentene trykket hardt på bakfra. Andreas Aarhaug fra NMK Støren ble nummer 3. Aarhaug ligger på 2. plass i sammendraget foran Andreas Tveter Nilsen fra NMK Aremark.

I klasse 4, biler inntil 3000 ccm var Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland suveren mesteparten av dagen. Bar en punktering i 1. omgang var unntaket her. Han vant løpet foran Herbjørn Haug fra arrangørklubben og Simen Engsvik fra NMK Trøgstad. Jacobsen opparbeidet seg med dette en god ledelse i NM-sammendraget. Emil Sivesind (NMK Krabyskogen) lå på andreplass i NM før løpet, men løpet ble veldig dårlig for hans del, da han raste motor i 2. omgang. Dermed gikk både Engsvik og Haug forbi i sammendraget.

Rallycross Historisk ble vunnet av Bjørn Erik Dalen fra NMK Fluberg foran Ole Johan Sæther, NMK Trøgstad og Arnfinn Bergseng, NMK Fluberg. Marius Sannerhaugen fra NMK Gardermoen er den eneste i klassen som har tatt poeng i alle løpene hittil og har en god ledelse i Norgescupsammendraget foran Dalen og Bergseng.