Juniorlandsfinalen på "Injection" onsdag

premieutdeling_1.jpgNMKs juniorlandsfinale i bilcross, der blant andre vinneren av NBFs Bilcross Jr. Challenge, Jonas Dalseth Jacobsen deltok, blir vist i motorsportsprogrammet Injection denne uka.

Motorsportmagasinet «Injection» (program 232) vises på SportN onsdag 19. august kl. 19.00 med reprise søndag 23. august kl. 17.55. Programmet vises også på Viasat Sport torsdag 20. august kl. 17.00. Reprise mandag 17. august kl. 12.05.

NMK`s JR. LANDSFINALE BILCROSS – HØNEFOSS

NMK`s Junior Landsfinale har på kort tid blitt et statusarrangement for de yngste utøverne i bilcross. Løpet på Hønefoss var den tredje Junior Landsfinale som er blitt arrangert – og ikke mindre enn 93 jenter og gutter mellom 15 og 19 år stilte til start på Eriksplassen Motorbane ved Hallingby.

Malin Gjerstad (Saab 99) fra NMK Elverum har i de to foregående år blitt beste jente i juniorlandsfinalen – med 7.plass. Denne gang kvalifiserte hun seg direkte til A-finalen, der hun tok starten og holdt ledelsen helt til mål. Hun ble dermed historisk som første jente/dame som vinner et av bilcrossens statusløp.

Ikke mindre imponerende var innsatsen til 16 år gamle Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland. Harstadgutten vant tidligere i år talentkonkurransen Bilcross Jr. Challenge – og stilte til start på Eriksplassen i premiebilen som han vant i den konkurransen. I sitt femte billøp noensinne ble Jonas nr. 2 i sin Opel Kadett, bare en billengde bak vinneren Malin Gjerstad og med god margin til nr. 3, erfarne Steffen Skustad fra NMK Elverum.

På premieutdelingen fikk Jonas Dalseth Jacobsen en ny overraskelse i det han fikk beskjed om at det nå er klart at han skal kjøre NM runden i rallycross på Gardermoen siste helgen i august.
Henning Isdal (TV-media) i samarbeid med NBF’s talentutvikling ser mye potensial i denne gutten og ønsker å gi han muligheten til å få teste seg i rallycross. Han skal da delta i Supernasjonal kl. 1. Isdal har jobbet med dette en stund, men Jonas selv fikk ikke vite noe før utfordringen med Landsfinalen var over.
Junior Landsfinale bød som vanlig på frisk satsing og mange underholdende heat. I en av finalene havnet fire av de seks bilene på taket!