KAK arrangerer NM-åpningen i rallycross

kak_rc_10.jpgKristiansand Automobilklubb (KAK) redder NM-åpningen i rallycross. Dermed vanket det blomster på klubbens Elin og Arvid Kjær under lørdagens arrangørkonferanse i Oslo.

-Vi er utrolig takknemlige for at KAK på så kort varsel har tatt på seg å arrangere første NM-runde 8. mai. Det er sporty gjort, av en klubb som har et tett program på den tiden, sier leder av NBFs rallycrosseksjon, Svein Jacobsen. Under lørdagens konferanse for NM- og NC-arrangører i Oslo overrakte han blomster til Elin og Arvid Kjær til stor applaus fra de andre tilstedeværende.

Det var opprinnelig NMK Melhus som skulle arrangert NM-åpningen på Bollandsmoen 8. mai, men på grunn av hard vinter i Trøndelag ville de få problemer med å få banen klar. Dermed kom KAK på banen, og tok på seg arrangementet.

-Vi har hatt en tøff vinter hos oss også. Vi har hatt 70 cm med snø på Rugslandsbanen, men nå er det frest og vi skal være klare til å ta i mot NM-deltagerne 8. mai, sier Arvid Kjær. Allerede 24.-25. april skal de ha bilcross på banen, og med tanke på at KAK arrangerer NM-løpet Rally Sørland 1.-2. mai er det ikke tvil om at det blir tre hektiske helger på rad for Sørlands-klubben.

-Det er i første rekke rallycrossførerne i vår egen klubb og i distriktet som har stått på for å få oss til å ta på oss NM-runden. De har også lovet å stille opp som funksjonærer under bilcrossløpet helgen før, mot at folk fra bilcrossmiljøet stiller opp på NM-runden, så dette skal vi klare, sier Arvid Kjær videre. Det eneste han ber om er at deltagerne er samarbeidsvillige når det gjelder plassering i depotet på Rugslandsbanen. Der er det trangt så der må alle vise disiplin.

Det var for øvrig en arrangørkonferanse i en positiv og samarbeidsvillig tone som rallycrosseksjonen avviklet på lørdag. Team Super Nasjonal har i løpet av bare noen få dager fått i sammen pakker med tjenester og utstyr som de tilbyr arrangørene i år. TV-dekning er sikret på Viasat Sport, og alt ligger til rette for en stor sesong for rallycross og bakkeløp.

Terminlisten NM Rallycross Supernasjonal 2010
8. mai KAK, Rugslandsbanen
12. juni NMK Drammen, Lyngås
19. juni NMK Vikedal, Vikedal Motorbane
31. juli NMK Fluberg, Vinjarmoen
4.- 5. september NMK Gardermoen, Gardermoen Motorpark