Kampen om NM-tittelen skal avgjøres

m_aasen_13_Telemark
Førstkommende helg er det klart for årets siste løp i norgesmesterskapet i rally, Rally Hedemarken. Det er duket for duell og en hard kamp om gullet mellom Marius Aasen (21) og Anders Kjær (27) i klassen for tohjulsdrevne biler.

 

For tre uker siden vant Marius Aasen og kartleser Marlene Engan den forrige NM-runden, Rally Telemark. Nå er det klart for årets siste runde og finale på Hamar hvor NM-tittelen skal avgjøres.

 

Det er kun 20 poeng opp til NM-lederen Anders Kjær i Renault Twingo, og den unge gutten fra Hønefoss har ikke tenkt til å gi seg uten kamp.

 

– Alt er mulig, og vi skal gjøre alt vi kan for å ta hjem gullet. Vi startet i år med en Ford Fiesta ST, og halvveis i sesongen byttet vi til en Fiesta R2. Vi hadde litt trøbbel i starten med R2-bilen, noe som gjorde at vi mistet mange viktige poeng i Rally Sørland. Men nå fungerer både bil og team som det skal. Det hadde vært utrolig gøy, og det hadde smakt veldig godt med en NM-tittel nå etter at vi har hatt litt stang ut tidligere i år, sier Aasen.

 

Rally Hedemarken vil ha base, start og målgang ved Scandic Hotell på Hamar, mens løpets serviceplass er på Brygga i Hamar sentrum. Finaleløpet i NM har 11 fartsetapper fordelt på 73,67 kilometer med fart.

 

NM-stilling for tohjulsdrevne biler inntil 2000 ccm

1. Anders Kjær, NMK Larvik, Renault Twingo R2, 130

2. Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 110

3. Petter Kristiansen, NMK Sør-Gudbrandsdal, Skoda Fabia R2, 101