Kan Anders kopiere bestefar

Anders Pettit Grøndals  bestefar, Nils Fredrik Grøndal, var en fremgangsrik rallyfører på 1950 – 1960 tallet. Han hadde stor suksess i Rally Sørland som han vant totalt i 1956-1957 og 1958.på lørdag vil Anders kopiere bestefar – 60 år etter!

 

Nils Grøndlans prestasjon klarte ikke stjerner som Stig Blomquist, Per Eklund, Trond Schea, John Unnerud eller Kjell Gudim  å kopiere. Alle disse har vunnet Rally Sørland, men ikke  3 ganger eller ekte hat trick. Anders har følgelig hatt mange sjanser til jubileum  både i 2006 – 2007 og 2008 men har ikke lykkes. Faktisk er vel Rally Sørland det eneste NM rally Anders ikke har vunnet.  Først i 2012 ble bestefars rekord med hat trick tangert av Mads Østberg.

 

For Anders startet det svært bra i Rally Sørland da han kjørte sitt livs første grusrally i 2003 og overrasket alle med å vinne gr N. Og ikke nok med det. Han hadde flaks da mange av datidens gr N stjerner måtte bryte løpet. Men etter det har vel flaks blitt byttet med uflaks og totalseieren har aldri kommet. Dette til tross for at han har vært 8 ganger på pallen, bare Mads Østberg har flere ss seire og han har ledet løpet 10 ganger. Og senest både i 2016 og 2017 ble det andreplasser totalt. I tillegg flere klasseseire. Men totalseieren har aldri kommet i Rally Sørland. Nå er det nok en mulighet 60 år etter bestefar.

 

Anders stiller som vanlig med sin dyktige kartleser Roger Eilertsen i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. Det er hele 8 R5 biler som er toppklassen i Norge. Totalt er det 72 biler som kommer til start. Selv om Anders er NM leder ser han ikke på seg selv som en klar favoritt selv om mange andre gjør det. Den raske lokalføreren Søren Snartemo stiller nemlig opp i en Pontus Tiedemann Skoda Fabia R5- Hvis man ser på fjorårsresultatene i Rally Sørland og ser hvor nærme Snartemo var R5 bilene i sin klasse 13 Mitsubishi EVO er det klart at de som skal slå Snartemo må være særdeles raske. Men det stiller ytterligere 4 lokale racere i R5 biler og herrene Try og Frustøl har også med seg Olsen og Rosseland. Alle disse er Rally Sørland spesialister.

 

Anders og Roger har som NM ledere startnummer 1. Så får vi håpe de ikke må flytte for mye grus til fordel for de med høyere startnummer som starter lenger bak i feltet.

 

Rally Sørland har lagt opp til stort publikums show på Sørlandet Travpark hvor bilene kjører mot hverandre i duell. Dette ble en stor suksess i fjor med mange tusen tilskuere. Løpet er 307 km langt og det 9 fartsprøver på til sammen 107 km.

 

Løpet starter lørdag morgen kl 9.00 og først kl 17.20 er første bil i mål.

 

Løpet kan følges live på www.skruvatrallyradio.no og på www.rallysorland.no