Kan noen utfordre Mikkelsen?

a_mikkelsen_act_fred_550.jpgAndreas Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene har vært suverene så langt i årets Subaru Cup. Skal noen kunne tukte dem i lørdagens Aurskog Høland Rally?

Så langt i år har duoen Mikkelsen og Fløene vunnet tre av fire runder i den populære Subaru Cup. I forrige løp, Rally Sørland, var det ikke bare i Subaru Cup de var suverene. Da totalvant de like godt hele løpet, foran blant annet alle WRC-førerne. Mikkelsen leder også NM i gruppe N etter fire NM-runder.

-Målet er selvfølgelig å gjøre det like bra i Aurskog Høland Rally. Jeg tror nok ikke det blir totalseier igjen, men seier i Subaru Cup og gruppe N må vi ha som målsetting. Jeg tror nok forholdene i Aurskog Høland favoriserer motorsterke biler mer enn det Rally Sørland gjør, så det kan nok bli hardt å hevde seg helt i toppen i gruppe N også, sier Andreas Mikkelsen. Beskjedent skrur han dermed ned forventningene noe, etter sin fantastiske sesong så langt. I tillegg til suksessen hjemme i Norge, vant han nylig også South Swedish Rally i sin Subaru Impreza Sti.

Den eneste vinneren i årets Subaru Cup i tillegg til Mikkelsen har vært Trond G. Svenkerud fra NAF Hamar. Han vant Rally Hadeland under svært vanskelige forhold. Svenkerud ligger også på en tredjeplass totalt i cupen så langt. Han er 36 poeng bak Mikkelsen, men bare ett fattig poeng bak veteranen Trond Lyseng på 2.plass.

Kenneth Johnsrød fra KNA Varna viste at han har en oppadgående formkurve da han tok andreplass i Rally Sørland bak Mikkelsen. Østfoldføreren, med svenske Miriam Walfridsson i kartleserstolen, kan bli en utfordrer også på lørdag.

Hjemmefavoritt Erik Helgerud fra arrangørklubben NMK Aurskog Høland vil nok også gjøre sitt for å vise hjemmepublikummet hva han er god for. Helgerud ligger på en 10.plass så langt i Subaru Cup.
Aurskog Høland Rally Sørland har base ved Bjørkelangen Videregående skole, der også start, serviceplass og målgang er. Totalt skal det kjøres ni fartsetapper i løpet. Med en lang etappe på hele 32,6 km som avslutning, vil det garantert ikke være avgjort i Subaru Cup-klassen før bilene krysser målstreken.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med helt like forutsetningene. Bilene er helt identiske. Det er en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget etter det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Bilene har allikevel en effekt på 282 HK motoren har et dreimoment på 580 Nm. Bilene har seks trinns tettsteget girkasse med elektronisk senterdifferensial med ti forskjellige innstillinger.

Poengstilling Subaru Cup etter 4 runder1. Andreas Mikkelsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 97
2. Trond Lyseng, NMK Hønefoss, 62
3. Trond G. Svenkerud, NAF Hamar, 61
4. Kenneth Johnsrød, KNA Varna, 60
5. Thomas Kvam, NAF Motorsport Grenland, 57
6. Robert Nygård, KNA Solør Motorsport, 53
7. Jerker Axelsson, NAF Øvre Østfold, 42
8. Pontus Tiedemand, KNA Kongsvinger, 36
9. Tom Heitmann, NMK Tønsberg, 34
10. Herman Tank-Nielsen, NAF Motorspor Asker & Bærum, 29
10. Erik Helgerud, NMK Aurskog Høland, 29