Kanonstart for Andreas Bakkerud

a_bakkerud_11_01.jpgAndreas Bakkerud viste fra første meter i årets EM i rallycross at han skal gi alt for og bringe EM-gullet i klassen Super1600 «hem» til Bergen. Ikke engang brist i to ribbein satte en stopper for den unge bergenseren da han vant på Lydden Hill.

Kanskje var det Petter Solbergs kjøredress og spesialsydde hansker som gav litt ekstra da han suste inn til en overlegen seier.

Unggutten som ble Norges Bilsporttalentet 2010 var sterk hele veien fra start til slutt. Han kvalifiserte seg til beste startspor etter to suverene bestetider i 1. og 2. omgang. I A-finalen var ingen engang i nærheten, og Andreas dro ifra allerede etter bare få sekunder.

– Vanvittig godt å starte sesongen på denne måten. Jeg har ett helt nytt team, og en bil som også er ganske ny for meg. Allikevel er vi utrolig godt samkjørt allerede, og alt har bare fungert helt perfekt hele helgen, forteller Bakkerud og putter en ispose på de vonde ribbeina.
– De kjennes at det er vondt, men adrenalinet fra kjøringen gjorde at jeg blokket det helt ut i finalen. Under trening med gokart i Italia for 3 uker siden bristet han flere ribbeins hardt. Ristingen og fra helgens kjøring gjorde at han slo opp igjen skaden uten at det påvirket han alt for mye. Andreas fikk også mye støtte fra sin arbeidsgiver igjennom helgen: – Jeg må få takke Petter Solberg for lånet av de fantastisk gode OMP hanskene, og for lånet av kjøredress, håper de gav meg litt vinnerlykke. Han skal få de igjen, så kanskje han også får nytte av lykke, sier Bakkerud med ett stort smil.

Andreas har de siste to årene utdannet seg til motorsportsmekaniker ved Stjerneskolan i Torsby, hvor også Petter Solberg har verksted. – Jeg har jobbet for Petter det siste halvåret, og han har bidratt med mye når vi har diskutert oppsett og kjørestil. Det er også motiverende den måten han følger meg opp på igjennom hele denne helgen med SMS og tips forteller Bakkerud.

-Jeg følte ett utrolig press på skuldrene mine før dette løpet. Alle klapper meg på skuldrene og sier at jeg blir europamester i 2011. Det lettet litt nå når vi klarte å bevise at vi kan være best allerede fra første meter, sier Bakkerud. Selv om ingen konkurrenter var i nærheten i helgen er unggutten veldig realistisk på fortsettelsen av sesongen. – Det er ni runder igjen, og vi har en utrolig stor og vanskelig jobb foran oss denne sesongen.

– Teamet har vært helt fantastisk, og alle de lyseblå på tribunen bare løftet meg fram i helgen. Vi skal feire og nyte dette i dag, men fra i morgen må vi nullstille oss og jobbe fram mot neste EM runde. i Portugisiske Montalegre om tre uker, avslutter Andreas Bakkerud.

FIA European Rallycross Championship 2011 – Round 1

SuperCars
1. Sverre Isachsen (N), Ford Focus Mk2 T16 4×4
2. Marc Laboulle (F), Citroën C4 T16 4×4
3. Davy Jeanney (F), Citroën C4 T16 4×4

Øvrige norske:
7. Frode Holte
10. Ludvig Hunsbedt
11. Mats Lysen

Sammenlagt:
1. Sverre Isachsen (N) 20
2. Marc Laboulle (F) 17
3. Davy Jeanney (F) 15

Super1600
1. Andreas Bakkerud (N), Renault Clio Mk2
2. Julian Godfrey (GB), Ford Fiesta ST
3. Zden?k ?ermák (CZ), Škoda Fabia Mk2/5J

Sammenlagt:
1. Andreas Bakkerud (N) 20
2. Julian Godfrey (GB) 17
3. Zden?k ?ermák (CZ) 15

TouringCars
1. Lars Øivind Enerberg (N), Ford Fiesta ST RWD
2. Roman ?astoral (CZ), Opel Astra OPC RWD
3. Koen Pauwels (B), Ford Fiesta Mk7 RWD
4. Per Magne Røyrås (N), Peugeot 206 RWD
5. David Nordgård (N), Ford Focus Mk2 RWD

Sammenlagt:
1. Lars Øivind Enerberg (N) 20
2. Roman ?astoral (CZ) 17
3. Koen Pauwels (B) 15