Kanonstart for Ayla i USA

A_Aagren_13_04
Ayla Ågren fikk en kanonstart på sesongen i F1600 Championship Series under første løpshelg på Virginia International Raceway. Hun avsluttet helgen med en pole position og en tredjeplass, og hun markerte dermed historie som første kvinnelig sjåfør med begge disse resultatene.

 

Ayla, som er en del av Junior Team Norway, debuterte i F1600 serien på den 5.2 Km lange bane med 17 krevende svinger. Siden det var første gang på denne banen for Ayla gikk mye av første trenings dag til å finne seg til rette på banen. Når første løpsdag kom holdt ikke Slemmestad jenta noe igjen, og kvalifiserte seg til en topp 10 plassering. Hun startet på en sjetteplass i løp 1, men krysset målflagget på en noe skuffende åttende plass.

 

-Med tanke på utgangspunktet var så klart forhåpningene å komme seg fremover, men med en feil giring gikk det ikke helt slik denne gangen. Det er veldig tett, og man blir straffet for feil med en gang. Men det er bare å lære av de feilene man gjør, og komme sterkere tilbake neste gang!, Kommenterte Ayla.

 

Etter mye jobbing for forbedringer i løpet av helgen fikk Ayla fullklaff i tidskvalifiseringen dagen etter hvor hun sikret seg pole position. Ågren fikk ingen ideell start, men etter å ha falt ned til fjerdeplass under starten jobbet hun seg opp til en fantastisk tredjeplass før målflagget falt.

 

-Læringskurven for denne helgen kunne ikke ha hvert bedre,Sier Ayla. -Helgen startet ikke akkurat som vi hadde håpet, men vi fortsatte å jobbe på med dataanalyser og video, noe som gav virkelige utslag på slutten av helgen. Klarte å finne mer fart til slutt, og jeg er virkelig glad for hvordan alt endte den siste dagen, med en bestetid i tidkjøringen og første pallplass i år.” Sa en positiv Ayla etter løp nummer to.

 

Nå er det bare å se fram i mot neste løpshelg som blir på Road Atlanta i mai!.