Kanonstart for Lindland i Barcelona

R_Lindland_16_04_2jpg
Med klasseseier i begge løpene under helgens sesongåpning i den franske Carrera Cup-en har Roar Lindland (38) fra Lyngdal fått en drømmestart på sesongen.

Roar Lindland kjører denne sesongen både den franske utgaven av Porsche Carrera Cup og det internasjonale Porsche Supercup-mesterskapet som går sammen med Formel1. Førstnevnte åpnet sesongen med to løp i Barcelona denne helgen.

Allerede på treningen viste Lindland at han hadde farten inne, og han satte femte beste tid totalt. I kvalifiseringen var det ekstremt tett, men lyngdølen leverte varene og kvalifiserte som beste fører i B-mesterskapet. Dermed startet han på fjerde rad totalt og først av førerne i B-mesterskapet. Det første løpet gikk av stabelen på lørdag ettermiddag, og Lindland leverte en veldig god prestasjon. 38-åringen fikk en god ledelse til de andre B-førerne, og kunne dermed kjøre sitt eget løp. Resultatet ble klasseseier og syvendeplass totalt i sesongens første løp.

– Jeg følte meg utrolig sterk. Bilen var perfekt og jeg hadde veldig god racefart gjennom hele løpet. Rundetidene var veldig stabile, og jeg kunne kjøre mitt eget løp uten for mye fighting, sier han. Søndagens løp ble til å begynne med preget av regnet som hadde falt i løpet av natten. For selv om banen var tørr, var det fortsatt delvis vått på startplata.

– Det var en del våte flekker, men jeg fikk likevel en grei start. Det var imidlertid noen lenger bak som fikk en kanonstart, og på et tidspunkt var jeg nede på tredje i klassen og niende totalt, forteller Lindland. Han kjørte seg imidlertid bra opp igjen, og ved målpassering var han igjen først av førerne i B-mesterskapet og nummer seks totalt. Løpet var ifølge lyngdølen preget av mange tette fighter. Roar følte han hadde kapasitet til å plukke enda en plass sammenlagt, men fightingen på banen tidligere i løpet gjorde at han hadde tapt litt for mye tid.

R_Lindland_16_04_4

– Når man ligger og kjemper med én foran samtidig som man må passe på å holde de bak på avstand stresser man dekkene unødvendig mye og taper gjerne noe av egenskapene i dekkene mot slutten av løpet, forklarer han

De to topplasseringene gir Lindland et drømmeutgangspunkt når det gjelder å nå sesongens mål: Å vinne B-mesterskapet i den franske serien.

– Dette har uten tvil vært en drømmestart på sesongen. Det er bare å håpe på at vi klarer å fortsette i det samme sporet, men neste runde begynner vi med blanke ark igjen. Det er med andre ord bare å jobbe på, avslutter han. Neste runde i den franske Carrera Cup-en går av stabelen på Spa i Belgia 7. mai.