Karrierebeste fra Larsen og Eriksen

F_T_Larsen Eriksen_14_AURFrank Tore Larsen imponerte med høyt tempo under Aurskog-Høland Rally. Med sesongens femte strake NM-seier og nok en totalseier, ser teamet tilbake på sin beste prestasjon hittil i karrieren.

Løpet startet fredag kveld etter gjennomkjøring og først ut var to ukjente etapper. Gode noter sørget for en imponerende start av Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen. På SS1 og SS2 kjørte de inn til sterke etappetider, henholdsvis kun 1,6 og 2,6 sekunder bak Pontus Tidemand i WRC-bil. Etter tre kjørte etapper var første dag av løpet ferdig og R5-duoen inntok en sterk andreplass totalt og var raskeste NM-bil.

 

Under de første etappene lørdag trøblet Frank Tore med å finne god flyt, men tidstapet ble ikke like ille som følelsen inne i bilen. Dette var de korte prøvene syd for Bjørkelangen, med mye halmballer og sjikaner, men så var det klart for to ekstremt jevne etapper. SS8 ble vunnet av Brynildsen kun 0,6 sek foran Larsen, mens på SS9 byttet de om og Larsen var 0,1 sek foran. Pontus Tidemand måtte dessverre bryte med tekniske problemer.

Imponerende tempo
Før SS10, løpets siste etappe, skilte det kun 10,7 sekunder mellom ledende Larsen og Brynildsen på andreplass. Sistnevnte med sin lange løpserfaring la ikke skjul på at han skulle gjøre et ærlig forsøk på en kanontid og at den raskeste kom til å vinne løpet.

 

Frank Tore og Torstein fant en fin flyt på den ekstremt smale og krevende veien og kjørte inn til ny etappeseier, hele 6,1 sekunder foran Brynildsen. Dermed var teamets femte strake NM-seier et faktum og nå fikk Steinbergguttene endelig bevist at de også kan ta det lengste strået i sekundfighter med den nye bilen.

– Jeg har ikke ord på hvor deilig det var å kjenne følelsen av en fight igjen. Dette har spilt en stor rolle for oss i helga og fighten sørget for at vi pushet litt ekstra, samt tok nye steg. Jeg håper virkelig at Brynildsen også stiller til start når de to siste NM-rundene kjøres, sier Larsen.