Karrierebeste for Lindland i Ungarn

Roar Lindland tok en overlegen seier i kategori B da Porsche Supercup gjestet Hungaroring utenfor Budapest.

Det var ingen av de andre førerne i kategori B som var i nærheten av Roar Lindland under helgens Porsche Supercup-runde på Hungaroring. Lyngdølen var klart raskest hele helgen, og på lørdagens kvalifisering kjørte han inn til ellevte raskeste tid totalt – mer enn et sekund foran neste fører i kategori B. 

– Denne helgen har vært helt perfekt for min del. Alt har fungert optimalt, og jeg gjorde en nærmest feilfritt løp, sier Lindland.

Søndagens løp var preget av mye kontakt mellom bilene på banen og mange avkjøringer, men Lindland holdt seg unna trøbbel gjennom hele løpet, og det tjente han mye på. Da målflagget vaiet var nordmannen nummer åtte totalt og tok en overlegen seier i kategori B.

– Jeg føler jeg har hatt veldig god progresjon denne sesongen, og å krone det med karrierens beste resultat her i Ungarn beviser på mange måter det. Det er også ekstra morsomt at det er på samme bane hvor jeg kjørte inn til karrierens beste resultat i fjor, sier Lindland. 

Lyngdølen viste også veldig gode takter i den forrige runden i mesterskapet på Silverstone-banen i England hvor han startet i åttende startposisjon. Da gjorde en snurring tidlig i løpet det vanskelig for ham, men denne gangen ga feilfri kjøring gode resultater.

– Dette er imidlertid ikke bare min fortjeneste. Teamet har levert en glimrende innsats og bilen fungerer helt perfekt. Det gjør at jeg kun trenger å fokusere på å levere best mulig på banen, sier Lindland.

Etter helgens seier har Lindland stått øverst på pallen i kategori B i fire av sesongens seks løp og tatt andreplass i de to siste. Dermed har han en ledelse på 22 poeng ned til Egidio Perfetti på andreplass.

Nå tar Porsche Supercup en liten sommerferie før det skal kjøres to løp på legendariske Spa-Francorchamps i Belgia siste helgen i august. Det er en runde Lindland ser ekstra mye frem til.

– Spa er en veldig spesiell bane, og jeg har kjørt der en del tidligere – både i Porsche Supercup og i den franske Porsche Carrera Cup-en. Jeg håper det kan gi meg en liten fordel så vi kan levere enda flere gode resultater, avslutter Lindland.