Karrierebeste på hjemmebane for Molly Pettit

Helgen 17. – 18. juni ble det arrangert asfalt supercars på Rudskogen Motorsenter. Molly Pettit fra Drammen var eneste norske fører i den danske toppserien Danish Supertourisme. Med 20 biler til start kunne Molly slippe jubelen løs etter å ha kjørt inn til karrierebeste på dette nivået med en 6. plass totalt og 2. plass i klassen.

-Det var ingen tvil om at det kom til å være en tøff løpshelg når vi skulle ha kvalifisering og 3 løp på en dag i tillegg til at gradestokken krøp over 20 grader. Det blir fort over 50 grader inni bilen når det blir så varmt noe som utfordrer kroppen både fysisk og psykisk! Etter 2 treninger og litt jobb med oppsettet på bilen så klarte jeg å sette ny personlig bestetid på kvalifisering. Før løpene startet sa jeg at målet var topp 10 men at jeg håpet på topp 8. Det var derfor en helt ubeskrivelig følelse å kjøre inn til en 6. plass totalt i finale løpet!

Danish Supertourisme er en dansk toppserie innenfor motorsportgrenen asfaltracing. Bilene er helt like bortsett fra forskjellige karosserier og to forskjellige motortyper som matcher hverandre. Mesterskapet består av syv runder hvorav en er på Rudskogen Motorsenter i Norge og resten er på forskjellige baner i Danmark. Fire år har gått siden Molly kjørte løp på Rudskogen og dessverre gikk hun glipp av dette løpet i fjor på grunn av jobben i Rally-VM. Molly kjører fire runder i det danske mesterskapet i år i tillegg til en gjesteopptreden på Gatebil 7. – 9. juli. Der skal hun delta i racing-serien Gatebil Extreme med et startfelt på over 40 biler!

-Det var på Gatebil det hele startet for meg. Det var første stedet jeg snakket i en mikrofon, noe som har ført til at jeg nå reiser verden rundt som reporter i Rally-VM. Det var også der jeg kjørte mitt første løp i 2009. Jeg har ikke kjørt på Gatebil siden 2013 og det har skjedd mye siden den tid. Jeg er spent på hvordan bilen klarer seg i et sterkt felt med mange forskjellige biler. Håper på å kunne blande meg inn i toppen et sted!

Bilen som Molly kjører blir i Norge frem til etter Gatebil festivalen. Den står utstilt denne uken på Gulskogen senteret i Drammen før den skal videre til Albjerk Bil Drammen og Gatebil på Rudskogen.