Kartingvinnere hos Williams

williams_besok.jpgMartin Heier og Andre Krosby stakk til slutt av med seieren i gokart-challengen satt opp av Stian Sørlie Motorsport i samarbeid med IAME Parilla. Premien for å vinne var ikke mindre enn at guttene fikk ta med seg en person, fly til England og besøke Formel 1-teamet Williams F1.

Gruppen på fem spente nordmenn, med Stian Sørlie som reiseleder, fikk en grundig innføring om historien rundt Williams F1 i deres enorme museum som inkludere blant annet 40 Formel 1 biler som Williams har bygget. I museet er blant annet alle bilene som Williams har vunnet VM med, bilen som Jaque Villeneuve kjørte da han krasjet med Michael Schumacher i VM-innspurten i 1997 og bilen som Ayrton Senna kjørte før han døde i 1994.

De norske guttene fikk også en innføring i en del av teknologien i dagens Formel 1 biler, samt prøve seg på reaksjonstestings-maksin som F1-førerne bruker i sin trening.

Etter at guttene var ferdig på muset fikk de en svært eksklusiv tur inn i det aller helligste hos Williams. Kameraer ble beslag lagt og de fikk møte noen av personen bak Williams sine Formel 1 biler.

-Jeg håper dette kan være en motivasjon for førerne i framtiden og vise dem den kanskje mest spennende og desidert mest profesjonelle siden av motorsport. Uansett tror jeg de har fått en uforglemmelig tur som betaling for alt slitet de har lagt ned på veien til å vinne IAME Parilla Challenge. Jeg håper jeg kan få til dette også neste år, så vi hele tiden kan jobbe for at nye utøvere får et ekstra kick for å nå høyere og lengre i motorsport. Jeg har selv vært i dette sirkuset i mange år og kunne aldri tenkt meg og droppet det,  sier Stian Sørlie etter en innholdsrik dag i England.