Kartleserkamp om NM-medaljer

img_5590.jpgDe deler seng, men ikke rallybil. Allikevel er rallyfører Mads Østberg sentral i medaljekampen hans samboer Veronica Engan utkjemper i dagens NM-avslutning Rally Hedemarken. Historien er på høyde med de beste såpeoperaer.

Rally-NM for fører er avgjort foran dagens NM-avslutning. I WRC-klassen går gullet til Anders Grøndal fra NMK Drammen, mens Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum må ta til takke med sølvet.

Men ved siden av Anders Grøndal sitter Mads Østbergs samboer Veronica Engan. Hun kjemper om å vinne kartlesernes NM-gull. Ved siden av Mads Østberg sitter Jonas Andersson som også er med i medaljekampen blant kartleserne. En som må stole kun på seg selv og egen fører er Roger Eilertsen fra NAF Øvre Østfold. Han leder mesterskapet for kartleserne foran NM-finalen, to fattige poeng foran Veronica Engan. Eilertsen kjører med Sveinung Bieltvedt som allerede er mester i klassen for standardbiler, gruppe N.

Mads Østberg har vunnet de tre siste NM-rundene, og nå spekuleres det selvfølgelig i om han vil holde igjen på tempoet for å hjelpe Anders Grøndal og Veronica Engan til seieren i dagens Rally Hedemarken slik at Engan kan ta NM-gull.

-Vi er nok enige om det meste, men når det kommer til konkurransen i rallyløypa så får jeg ikke noe gehør hos Mads. Det er nok for mye prestisje der, så jeg kan ikke regne med noe hjelp fra ham, sier Veronica Engan. Hun har ikke en gang tenkt på finurlige utpressingsmiddel.

-Nei, ler hun. Men vi skal snart flytte inn i nytt hus, så kanskje jeg skal true med at vi må bo adskilt i hver vår etasje om han ikke er snill i dag, sier hun med en stor porsjon humør.
-Nei, jeg må nok satse på at Anders og jeg må gjøre jobben selv.

De fleste tips foran dagens løp går ut på at Mads Østberg/Jonas Andersson vinner foran Anders Grøndal/Veronica Engan og med Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen på 3. plass. Det vil i så fall bety at gullet havner hos Eilertsen, mens Engan tar sølvet og Andersson bronse.

Etter de to første etappene er det Mads Østberg som leder, fulgt av Sveinung Bieltvedt og Anders Grøndal. Grøndal tapte svært mye tid på første etappe, men er kun 0,4 sekund bak Bieltvedt etter andre etappe.

Rally Hedemarken har start og innkomst ved Nestlé i Brumunddal. Løpet inneholder sju fartsetapper på til sammen 82 km. Løpets serviceplass er i Brumunddal, mens basen er på Rica Olrud Hotel i Hamar.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 22.25 på søndag kveld.