Kaspers minneløp i Slemmestad

For første gang vil det bli arrangert billøp, nærmere bestemt autoslalåm under årets Slemmestaddager. Lørdag 27. mai braker det løs nede i gamle Slemmestad sentrum.

Årets løp har naturlig nok fått navnet Kaspers Minneløp.

Trond Kaspersen var en kjent og kjær personlighet i Slemmestad. Han ble født 2. november 1951 og tilbragte hele sin liv her, frem til han døde så alt for tidlig i 1998.

Alle som drev med bilsport i Norge på 70 og 80 tallet kjente Kasper. Som aktiv hadde han en forkjærlighet for rallycross men det var i bakkeløp han tok sine fleste seiere. Kasper hadde 3 store lidenskaber, katter, frimerker og biler. Ikke hvilke som helst biler heller. På gården i Slemmestad var det så å si bare det tyske bilmerket NSU og finne. De stod plassert over alt. Bak busker og kratt og gjerne flere i høyden.

Kasper hjalp alle han kunne. Om det var sveisejobber på veltebur, justeringer av forgassere eller bare gode råd om delekjøp så fikk man hjelp, og man gikk alltid fra et vennlig besøk hos Kasper med formaning om hva som var verdens beste bil.

Det finnes ikke tall på hvor mange aktive NSU-Kjørere i Norge som har tatt NM titler med god hjelp av Kasper, men listen er lang. Svært lang. Det er vel også grunnen til at flere tidligere norgesmestere stiller til start i Slemmestad denne lørdagen.

For å hedre en sterk pofil i norsk bilsport som gikk så altfor tidlig bort.

Arrangøren av Slemmestaddagene får god hjelp av Asker og Bærum Motorsport til den tekniske gjennomføringen av løpet. Selve løypa er rundt 1000 meter med svært mange og gode publikumsplasser. Litt i underkant av 50 biler stiller til start, 1. bil starter kl. 13.00 og det skal kjøres 2 omganger. Løpet er beregnet å holde på til ca. kl. 16.00.

Billedtekst : Trond Kaspersen i kjent positur i sitt verksted i Slemmestad.