Kastet gipsen for å kjøre EM

O_C_Veiby_15_juni1
Onsdag fjernet Ole Christian Veiby gipsen på høyrehånda. Til helgen kjører han sesongens andre EM-runde i rallycross.

Samme dag som Ole Christian fylte 19 år var han på sykehuset i Kongsvinger for å få fjernet gipsen på høyrehånda etter bruddet han pådro seg under Rally Portugal for en snau måned siden. Selv om hånda er blitt bleik og mager under gipsen, er unggutten nå klar for å følge opp den sterke andreplassen han fikk under EM-åpningen i rallycross. I helgen kjøres sesongens andre EM-runde i Estering, nord i Tyskland.

– Oppladningen til helgens løp har ikke vært optimal. På grunn av eksamener og bruddet i hånda, har jeg ikke kjørt bil på en snau måned. Egentlig ville legen at gipsen skulle sitte på litt lenger, men da ville jeg gått glipp av EM-runden, så jeg ba om at den måtte fjernes. Hånda er litt stiv og vil kanskje hemme meg noe. Men jeg er likevel optimistisk og tror det skal bra, sier Ole.

Han kjenner banen i Tyskland fra testkjøring der i fjor, og beskriver traseen som en typisk rallycrossbane.

– Jeg liker banen veldig godt, men den er utfordrende. Spesielt i den første svingen kan mye skje, og der vil garantert mange førere få trøbbel. Men jeg tror banen passer vår bil bra, sier Ole, som kjører en Volkswagen Polo RX Supercar for Volkswagen Team Sweden, som har vist seg som svært konkurransedyktig. Teamkamerat Johan Kristoffersson har imponert stort i samme bil i VM i år.

19-åringen har tatt mål av seg om å ta en EM-medalje denne sesongen. Og med andreplass i åpningsrunden, har han skaffet seg et godt utgangspunkt.

– Det hadde vært moro å følge opp med seier i helga. Men selv om jeg er optimistisk og offensiv, er jeg nødt til å bruke hodet og ikke gå ”all in” for seier. Mesterskapet består av bare fem runder, og da er det viktig å få med seg poeng fra hver runde, understreker han.

EM-rundene arrangeres for øvrig sammen med fem av VM-rundene, og EM- og VM-førerne kjører mot hverandre i kvalifiseringsheatene. Semfinalene og finalen kjører de imidlertid hver for seg.

– Jeg vet at det kommer til å bli like tett og tøft som i åpningsrunden, og det er mange førere som har ambisjoner om å være med helt i toppen. Jeg tror Tommy Rustad blir en farlig utfordrer, selv om han ikke lyktes helt i åpningsrunden. Tommy kjører i søsterteamet mitt, og vil være en tøff konkurrent hele sesongen, sier Ole, som denne uka fullførte tre års skolegang ved Norges Toppidrettsgymnas på Kongsvinger. Han beskriver det som tre veldig bra år.

– At jeg har klart å fullføre på en bra måte når jeg har vært så lite på skolen, er jeg veldig fornøyd med. Til tider har det vært tøft og krevende, men nå kan jeg senke skuldrene, rette blikket fremover, og fullt og helt konsentrere meg om bilkjøringen, sier han.

 

Oppsummering av innledende heat og direkte fra finalene sendes på Viasat Sport søndag 21. juni kl. 14.00.

 

FIA European Rallycross Championship

  1. 15.-17. mai, Mettet, Belgia
  2. 19.-21. juni, Estering, Tyskland
  3. 21.-23. august, Hell, Norge
  4. 18.-20. september, Barcelona, Spania
  5. 16.-18. oktober, Franciacorta, Italia