Kenneth Østvold på 14. plass

k_ostvold.jpgKenneth Østvold kjørte inn til en 14. plass i helgens WSK-runde i Zuera i Spania i klasse KZ2.

Etter innledende heat var Østvold kvalifisert til 12. startspor i prefinalen.

I prefinalen gjorde Østvold en bra start, gjorde et solid heat og endte på en 8. Plass kun 7 tiendeler bak tredjemann i mål, og tok dermed sine første poeng i cupen. Han satte femte beste rundetid i prefinalen.

Finalen:Fra 8. startspor skulle Østvold gjøre sin beste internasjonale finale, men det skulle ikke lykkes helt denne gangen heller. Etter start og i andre sving velger Østvold å gå i ytterspor istedenfor å presse seg inn. Dette en veldig risikabel vei å gå og det skulle straffe seg. Det ble rett å slett ikke plass til Østvold, som måtte av banen for så å komme inn på banen igjen. Han var da imidlertid tredje sist (28). Østvold brukte så et par runder før han setter i gang med perfekte forbikjøringer og avanserer i feltet. Etter hvert merker Østvold at motoren begynner å bli for varm, og må roe ned litt på tempoet for at motoren skal holde. Østvold kjører så inn til en 14.plass totalt.

Etter finalen viser det seg at vannpumpen hadde flyttet seg når han var av banen i første sving, og den ene reimen som drar pumpen var røket.

-Synd at jeg ikke kom gjennom første runde uten uhell, for da kunne dette blitt et meget bra løp. Jeg har uansett vist at jeg nå begynner å bli en av Europas beste førere, også i selskap med stjerner som har både EM og VM-titler fra høyere klasse (KZ1/KF1) avslutter Østvold.