Kevin Aabol med imponerende formeldebut

Formel Renault 1.6
Kevin Aabol kjørte inn til en strålende 7. plass i verdenspremieren for Formel Renault 1.6. Løpet gikk i helgen på Knutstorp Ring i Sverige og samlet deltagere fra fem land. Den regjerende norgesmesteren i Seven Racing sa seg virkelig fornøyd med hans første helg som formelfører.

 

– Etter å ha lagt ned mye arbeid før sesongen føltes det veldig godt å endelig få kjøre løp med den nye bilen. Å se så mange tilskuere på banen var virkelig en inspirasjon, kommenterte Aabol.

 

Seven Racing og Formel Renault 1.6 bilene er vidt forskjellige, men 19 år gamle Aabol klarte fort å omstille seg til den helt nye bilen. Til tross for at han bare hadde to testdager før den første løpshelgen kjørte han inn til en imponerende syvendeplass i det første løpet, og niende plass i det andre.

Han og hans familiedrevne team Aabol Racing håper å få til testing i Norge før neste løp som er Nord Europeisk Mesterskap og som går i Estland 15-16. juni. Kevin er ydmyk for det høye nivået som finnes i denne beinharde klassen, men ser absolutt mulighet i å hamle opp med de i toppen med mer erfaring under beltet.

– Å omstille seg til den kjørestilen formelbiler krever er en stor oppgave for meg. Ettersom både teamet og jeg er nye til formelbil så må vi nok bruke litt tid på å komme i posisjon til å utfordre de aller raskeste. Samtidig så er vi ikke langt unna, og vi vet akkurat hva vi må gjøre for å komme dit, avsluttet en meget motivert Kevin.

Kevins fartsmonster for årets sesong er helkonstruert i karbonfiber og veier kun 470 kg. Bak sitter det en 1.6 liters Renault motor som yter 140 hk. På grunn av den lette vekten og aerodynamisk hjelp kan bilen komme opp over 2.5 g under bremsing og i svingene.

 

Du kan lese mer om Kevin på hans helt nye hjemmeside, www.KevinAabol.com