Kevin Aabol med to nye pallplasser

K_AAbol_14_sept
I helgen gikk den 6. runden av det svenske mesterskapet i Formel Renault 1.6 på Solvalla banen i Stockholm. Banen blir bygd på Solvalla travbane for dette store arrangementet. Den er kort og trang, noe som gjør den til en stor utfordring for førerne. Løpet samlet førere fra 5 nasjoner og gikk sammen med STCC og RallyX foran 15.000 tilskuere.

Formel Renault var føst ute på den nylagde banen på treningen. Banen var veldig glatt og Kevin hadde store problemer med å få varme i dekkene. Håpet var at banen skulle forbedre seg til kvalifiseringen senere på dagen.

Med mer gummi og temperatur på banen ble førerne møtt med helt andre forhold til kvalifiseringen. Det begynte bra for Kevin, men han hadde ikke farten til å utfordre de beste. Oppsettet på bilen var tydelig ikke optimalt, og det endte med en 8. tid og dermed start fra 8. spor i det første løpet.

Avgjørelsen om å endre oppsettet på bilen ble tatt, og Kevin stilte med nytt håp til det første løpet dagen etter. Etter en fantastisk start fra 8. spor var Kevin oppe på 4. plass allerede etter første sving. Han kom seg forbi ytterligere 2 konkurrenter, og endte finalen på en strålende 2. plass.

– Å kjøre seg opp fra 8. plass til 2. plass var helt rått og 2. plass gir mange poeng i mesterskapet. Jeg har alle de nærmeste konkurrentene i mesterskapet bak meg, sa en svært fornøyd Kevin etter det første løpet.

En time senere var det duket for det andre løpet. Ettersom Kevin satte 2. beste tid i det første løpet startet han fra 2. spor. Det ble trangt inn i første sving og han måtte gi fra seg en plass. De to første fikk en liten luke, men Kevin tok opp jakten. Farten var der, men det var ikke nok runder til å tette luka. Dermed ble det 3. plass og nye gode poeng i mesterskapet.

– Jeg hadde farten inne til å kjempe om 2. plassen, men avstanden ble for stor. Også  i dette løpet var de nærmeste konkurrentene i mesterskapet bak meg, så jeg er veldig fornøyd! Sa Kevin etter dagens andre løp.

Med helgens strålende kjøring avanserte Kevin til 2. plass i det svenske mesterskapet. I tillegg er avstanden opp til lederen halvert. Dermed blir det en svært spennende mesterskapsfinale på Mantorp Park 19-20. september.