Kevin Aabol tar steget til Formel Renault


Kevin Aabol kan feire julaften litt tidligere enn vanlig i år. Han har nemlig nettopp fått bekreftet at han skal kjøre Formel Renault 1.6 i 2013-sesongen.

Steget kommer etter en dominerende sesong på nordiske baner i Seven Racing, fulgt av en meget vellykket Formel 2000-test på Indianapolis Motor Speedway i USA. Kevin skal kjøre både den svenske serien sammen med STCC og i NEZ-mesterskapet (North European Zone).

 

– Etter å ha jobbet hardt for å få til formelbilkjøring i 2013 er det veldig moro å kunne fastslå at det blir en realitet. STCC har satt sammen en veldig spennende serie, og jeg gleder meg enormt til å kunne hente den nybygde bilen i Karlstad, samt å komme i gang med kjøringen.

 

Formel Renault 1.6 blir en ny klasse til neste år, og kjøres med en ny bil fra Signatech med en 1.6 liters motor fra Renault. Bilen veier kun 470 kg, og med sofistikert aerodynamikk, fullkarbon monocoque konstruksjon og racingslicks kommer den således til å være betraktelig raskere enn Seven-bilen som 18-åringen er vant med.

 

 

Mesterskapet kjøres over syv løpshelger i Sverige med to løp hver helg. I tillegg går det Nord Europeiske Mesterskapet i Estland. De fleste svenske løp vil kjøres i sammenheng med STCC-sirkuset. Kevins manager Anders Krohn synes det er et fornuftig steg av Kevin å ta.

 

 

– Kevin har allerede vist at han har potensialet til å være en fremtidig formelbilmester, og dette er det første steget på veien mot det. Pakken som Renault og STCC har satt sammen er meget imponerende, og det vil være en god mulighet for Kevin å samle erfaring samtidig som han kjemper om sammenlagttittelen i sitt første år. Kommenterte Krohn

 

 

Mer informasjon om sponsorer og teaminfo vil komme i januar. I aller nærmeste fremtid kommer Kevin til å fokusere på fysiske forberedelser slik at han er klar til å hoppe i bilen i begynnelsen av april.