Kevin kjemper om NEZ-tittel

K_Aabol_14_august
I helgen ble den andre runden i det Nord Europeiske mesterskapet i Formel Renault 1.6 kjørt på Audru ring i Estland. Kevin Aabol hevdet seg igjen i toppen, og ligger på på en andreplass sammenlagt i NEZ-mesterskapet.

Løpet samlet førere fra 5 nasjoner og holdt høyt internasjonalt nivå. Kjøringen startet allerede på torsdagen med testing. På tørr bane satte Kevin fort raske rundetider, og endte dagen på toppen av resultatlisten. Også på fredag var det duket for testing, og Kevin satte nok en gang standarden med klart beste tid av samtlige.

–    Jeg tok med meg god erfaring fra fjorårets kjøring på denne banen. Banen er veldig teknisk vanskelig, noe som passer meg godt. Nå gjelder det bare å holde momentet oppe til kvalifiseringen i morgen.

Etter 2 dager med testing på en varm og tørr bane, ble førerne møtt med lett regn til kvalifiseringen. Alle gikk ut på tørrdekk, da banen ikke hadde rukket å bli våt enda.

Det var dermed forventet at de raskeste rundene ville komme tidlig i kvalifiseringen. Men Kevin motbeviste dette og satte en kjempetid på slutten av kvalifiseringen, og kunne dermed kjøre inn til sin første “pole position”.

Det første av 2 løp gikk kun noen få timer senere på dagen, og regnet hadde gitt seg, men banen var fremdeles våt. Det ble dermed vill gjetting når det kom til hvilken dekktype man skulle gå ut på. Alle de raskeste førerne i feltet gikk ut på slicks, da banen så ut til å tørke opp. 3 førere lenger bak i feltet gamblet påat det skulle holde seg vått. Kevin tok starten og ledet de første rundene, men det viste seg raskt at banen ikke tørket, og han måtte se seg forbikjørt av de påregndekk. Kevin kjørte inn til 4. plass, som beste med slicks.

–    Sånn som situasjonen var, så var slicks det eneste valget vi hadde. Det å gamble på regndekk er noe man bare kan gjøre når man står lenger bak. Selvsagt ville jeg jage min første seier, men denne gangen gikk ikke det.

Da Kevin måtte forsvare seg de siste rundene når det tørket opp, så fikk han ikke satt noen god tid på den opptørkende banen. Han måtte dermed starte i 7. spor i den andre finalen. Etter en god start kjørte han forbi konkurrentene en etter en, og tok etterhvert igjen ledergruppa på 2 biler. Men et problem med girkassa på bilen gjorde det umulig å kjøre forbi, så det ble 3. plass.

–    Det å ha langt høyere fart inne enn de foran, men å ikke komme forbi på grunn av et problem med bilen var veldig frustrerende. Men vi tar med oss en pallplass og gode poeng i NEZ mesterskapet. Mest av alt er jeg fornøyd med at vi har fått vist at vi virkelig har farten inne!

Kevin ligger nå på 2. plass i NEZ (North European Zone) mesterskapet etter 4 av 6 kjørte løp.

Neste løp går på Ring Knutstorp om knappe 2 uker, hvor Kevin vil fortsette jakten på seieren.