Kevin med solid fremgang i Finland

K_Aabol_14_mai2
Kevin Aabol kjørte i helgen den første av tre runder i det Nord Europeiske mesterskapet i Formel Renault 1.6. Etter en vanskelig sesongåpning i det svenske mesterskapet på Karlskoga var målsetningen å klatre på resultatlistene i dette løpet.

Men på fredagens testing så det ikke lovende ut. Kevin mistet mye verdifull tid på banen han aldri hadde vært på før da de to første av dagens fire treningspass ble avbrutt på grunn av kræsjer. Tidene ble bedre utover dagen, men på slutten av dagen var det fremdeles et godt stykke opp til de raskeste.

Etter intens jobbing med å optimalisere biloppsett og gjennomgåing av datalogging for å finjustere kjøringen var det duket for kvalifisering på lørdags morgen. Det ble fort tydelig at jobbingen gav resultater. Kevin lå lenge på 3. plass, men måtte helt på slutten se seg skjøvet ned til 4. plass og dermed 4. startspor i den første finalen. Etter en god start passerte Kevin føreren foran, før jakten på 2. plassen kunne begynne. Runde for runde ble avstanden mindre, men det var akkurat ikke nok runder til å ta enda en plassering.

– Etter den gode starten gjorde jeg alt jeg kunne for å tette luka til andremann. Jeg hadde lenge håpet å kunne ta han igjen, og med noen flere runder så hadde det nok gått. Nå er jeg mest av alt veldig fornøyd med pallplass og dermed en solid opptur for hele teamet.

Etter en god start fra 3. startspor i den andre finalen tok Kevin med seg litt for mye fart inn i en sving, og måtte se to konkurrenter passere. Mye tid ble brukt på å komme seg forbi den ene, og innen han kom seg forbi så hadde den andre fått for stor luke. Dermed ble det 4. plass i den andre finalen.

Nok en gang ble datalogging og biloppsett analysert ned til minste detalj før den siste finalen. Etter en god start kom Kevin seg opp på en 4. plass, like bak de tre ledende førerne. Etter lang fight med både føreren bak og foran, så endte Kevin på en 4. plass, kun 3 sekunder bak vinneren. Han satte også løpets nest raskeste rundetid, fattige 6 hundredeler bak raskeste.

– Jeg hadde farten inne, og holdt fint følge med ledergruppen. Jeg fikk inn et par forbikjøringsforsøk på 3. plassen, men det holdt akkurat ikke. Men jeg er veldig fornøyd med at tempoet som kreves for å hevde seg i toppen absolutt er tilstede!

Teamet går nå inn i en periode med testing, før neste løp på Falkenberg i juli.