Kjær vil utfordre Bieltvedt i Subaru Cup

anders_kjaer.jpgSveinung Bieltvedt har hatt maksimal uttelling i Subaru Rally Cup så langt i år. Men nå utfordres han av en revansjesugen Anders Kjær.

Både Bieltvedt og Kjær er inne i sine første sesonger i firehjulsdrevne biler. Begge valgte Subaru Impreza, og begge har så langt satt sitt preg på Subarus egen rallycup, der vinneren stikker av med hele 200 000 kroner.

Bieltvedt har tre strake seire i cupen og leder suverent. Kjær er på 3. plass etter litt innkjøringsproblemer, men når Rally Sørland kjøres på lørdag er målet avansement.

-Det er helt klart målet. Jeg er veldig godt fornøyd med bilen, men vi har hatt noen innkjøringsproblemer i vinter. Nå virker alt veldig bra. Det fungerte perfekt i Bjerkesprinten på lørdag, og denne uken er vi i Sverige for å teste at motoren er optimal foran lørdagens løp, sier Anders Kjær. NMK Larvik-føreren står bokført med 45 poeng og en 3. plass i Subaru Cup. Han er 30 poeng bak Sveinung Bieltvedt. En seier på lørdag betyr 25 poeng.

-Målet er seier til helgen. Jeg liker Rally Sørland bra, og mener det passer godt for oss, sier Anders som har Trond Svendsen som kartleser i sin Subaru.

Med tre strake seire i Subaru Rally Cup står Sveinung Bieltvedt bokført med 75 poeng. Fjorårets vinner, Øyvind Sulland, har 48 poeng. På en 3. plass ligger Anders Kjær med 45. Kjær var nest best av Subaru-førerne i forrige runde, Numedalsrally.

Også i NM gjør de unge Subaru-førerne det skarpt. Sveinung Bieltvedt ligger på 2. plass, mens Anders Kjær er på 4. plass i klassen for de lettere trimmede firehjulsdrevne bilene, gruppe N.

Det er 17 førere som kjemper om premiepotten på 390 000 kroner i Subaru Rally Cup. Samtlige deltagere kjører Subaru Impreza WRX i gruppe N over 2000 ccm, og samtlige med det miljøvennlige drivstoffet E85. Det er sju løp som teller i den prestisjefylte cupen, og løpene er de samme som i Norgesmesterskapet.

Rally Sørland har sin base i Mandal, og det kjøres tre fartsetapper på fredag samt seks på lørdag.

Stillingen i Subaru Rally Cup 2008 etter 3. runde
1. Sveinung Bieltvedt, NAF Øvre Østfold, 75

2. Øyvind Sulland, NAF Motorsport Gjøvik, 48

3. Anders Kjær, NMK Larvik, 45

4. Geir-Ingar Mythe, NMK Gol, 41

5. Robert Nygård, KNA Solør Motorsport, 39

6. Tom Heitmann, NMK Tønsberg, 31
6. Richard Haget, KNA Kongsvinger, 31

8. Tor Slemdal, NMK Aurskog/Høland, 22

9. Pekka Lundefaret, NMK Follo, 21
10. Per Gulbrandsen, NAF, 17