Kjører for å øke ledelsen i IRC

a_mikkelsen_jul_12_1.jpg
Andreas Mikkelsen satser på å øke ledelsen i IRC sammenlagt når han til helgen deltar i San Marino Rally. Skoda UK Motorsport-føreren vant løpet i fjor da han ble italiensk grusmester i rally.

Men det er bare 16 kilometer av årets veier som er identiske med i fjor, så Andreas og kartleser Ola Fløene må kjøre opp mot sitt beste i sin fabrikkforberedte Fabia S2000 for å kunne gjenta fjorårets seier på de italienske grusveiene.
Selv om nesten samtlige av årets seks ulike etapper vil være nye for nordmannen, er kan kjent for å være rask på nye veier.

– Vi leder IRC sammenlagt før løpet i San Marino, og vi har grusløpet i Romania i vente etter det. Grus er mitt sterkeste underlag, og jeg har som mål å komme hjem fra de to løpene med så mange poeng i sammendraget som overhodet mulig. Selv om ingen løp er lette, har vi nå en god mulighet levere to gode resultater som fort kan vise seg å bli avgjørende i årets mesterskap. Vi vant i San Marino i fjor, men selv om årets veier er nye, har jeg en god følelse for området og jeg ser frem til å returnere dit, sier Andreas.

Når det er rallykonkurranser i Italia, har Skoda UK Motorsport alltid et hemmelig våpen i teamkoordinator Dario D’Esposito, som har lang erfaring fra San Marino Rally. I 1998 og 2002 vant han løpet sammen med Andrea Aghini i 1998 og 2002.
Den 40. utgaven av San Marino Rally inneholder 13 fartsetapper (12 grus og en på asfalt) på til sammen 190,3 kilometer. Arrangementet starter klokken 09.45 fredag 6. juli. Første dag inneholder de to lengste etappene av rallyet, med en etappe på 43,48 kilometer som kjøres to ganger. Dagen avsluttes med SS5, en 6,43 kilometer lang asfaltetappe som er spesielt tilrettelagt for publikum. I alt består første dag av 93,39 kilometer med fartsetapper.
Lørdagen består av en sløyfe på tre etapper, totalt 37,12 kilometer, som gjentas på ettermiddagen, før det hele rundes av med to etapper som kjøres to ganger. Målseremonien er i San Marino klokken 20.00.

Eurosport vil sende høydepunkter fra løpet.