Kjørte med brukket tommel

s_isachsen_11_03.jpgSverre Isachsen hadde massevis av problemer i den franske EM-runden i rallycross, og kjørte C-finalen med brukket tommel.

Det var en uvanlig dårlig helt resultatmessig i Frankrike, for de to siste års Europamester i rallycross, Sverre Isachsen. Han røk ut allerede i C-finalen, og måtte se både B- og A-finalen fra tribunen. C-finalen kjørte han også med brukket tommel, etter et sammenstøt med en annen bil i tredje omgang.

-Helgen startet bra med andretid i kvalifiseringen, men etter det fungerte ikke bilen lenger, og det gikk dårlig i både første og andre omgang. Jeg hadde ingen sjanse mot de andre bilene, og i C-finalen ble jeg også utelukket etter en sammenstøt med en franskmann. Utelukkelsen var grei nok, men jeg brakk tommelen i sammenstøtet og forsøkte derfor å kjøre C-finalen med brukket tommel. Det var utrolig vondt, og jeg klarte ikke å gå videre til B-finalen.

Dermed skulle man tro at 40-åringen fra Hokksund var langt nede etter sitt tredje strake EM-løp med problemer. Men Ford-føreren er i likevel i godt humør.

-Ja, for i dag fant vi endelig ut av problemene med bilen. Det var et turboproblem, og nå er jeg helt sikker på at bilen kommer til å fungere bra i den neste EM-runden på Lånke.

Sverre Isachsen har nå mange uker på å lege tommelen og fikse bilen før EM-sirkuset i rallycross vender tilbake til Norge for første gang på flere år. Den 26. juni er det klart for tidenes første EM-runde i rallycross på Lånkebanen, rett utenfor Hell, Værnes, Stjørdal og Trondheim i Trøndelag.

-Jeg håper både tilskuere og media tar turen til Lånkebanen neste måned. Da skal vi skape folkefest, og jeg kommer til å kjøre for seier!

Det ble norsk dobbeltseier med Frode Holte og Mats Lysen i den franske EM-runden.

Dagens løp kan du se på NRK1 klokken 23.25, og torsdag klokken 20.00 på Viasat Motor.