Kjemper om NM-gull på Lyngås

s_r_andersen-3.jpgHan har allerede sikret seg årets EM-tittel, og på lørdag kjører Sverre Isachsen for NM-gull under jubileumsløpet i rallycross på Lyngås Motorbane. En av motstanderne er Svein Roger Andersen (bildet).

-Det er viktig for meg å kjøre i Norge, og ikke minst på min egen hjemmebane Lyngås. Jeg har nærmest vokst opp på denne banen, og har mange gode minner derfra. Dessuten er Lyngås en fantastisk morsom bane å kjøre på, sier Sverre Isachsen som kjører for KNA Eiker og som kan bli Norgesmester med sin Ford Focus på lørdag.

To løp teller i mesterskapet for divisjon 1. Det første var Rallycross Norden-løpet i Strängnes for en måned siden. Der vant Isachsen, og nest beste nordmann ble Svein Roger Andersen fra NAF Øvre Østfold i en Volvo C30. På en tredjeplass i NM etter dette løpet ligger Frank Valle fra NMK Gardermoen i Ford Focus. På lørdag er alle disse tre på plass på Lyngås.

-For både mine sponsorer og fans er det viktig å vise seg frem på hjemmebane, og jeg går selvsagt for seier. Jeg er både Europamester og uoffisiell Nordisk Mester i år. Vinner jeg på Lyngås blir jeg også Norgesmester, så det er definitivt målet, sier 39-åringen fra Hokksund.

De tre som topper NM foran finalen vil ikke mangle konkurranse fra utfordrere. Mats Lysen fra KNA Solør Motorsport kjører for anledningen Kenneth Hansens Citroën C4. Frode Holte fra NMK Konsmo, som har tatt andreplass i de to siste EM-rundene med sin startraske Volvo C30, kommer. Morten Bermingrud fra KNA Eiker stiller med sin Citroën C4. Guttorm Lindefjell fra NMK Kvinesdal, som vant EM-runden på Lyngås i 2003, da i divisjon 2, kommer med sin Skoda Fabia. Totalt 13 førere er påmeldt i divisjon 1.
Jubileumsløpet markerer at det er 30 år siden første EM-runde ble kjørt i Norge og på Lyngås. 25 ganger var hele EM-eliten samlet i sandtaket i Lier. 2004 var siste året med EM-runde. I storhetstiden på midten av 80-tallet samlet løpet 20 000 tilskuere og arrangementet ble betegnet som bilsportens Holmenkolldag.På lørdag bør det bli en ny publikumssuksess. NMK Drammen har lagt nytt banedekke og publikumsplassene er bedre enn noen gang. Billetter kan kjøpes på Billettservice.no. Løpet starter klokken 11.00 på lørdag.